Jak wywołać 64bitową (zewnętrzną) aplikację przez 32bit program w C/C++

0

Witam,

Pojawił się u mnie problem z wywołaniem 64bit aplikacji w systemie Windows 7 64bit z poziomu mojego programu który był tworzony w 32bit środowisku.

Jak na razie doszedłem do tego :
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa365743.aspx
aby użyć
Wow64DisableWow64FsRedirection
Wymaganym nagłówkiem jest WinBase.h (include Windows.h)

Ja osobiście używam DevC++ i w moich plikach nagłówkowych nigdzie nie mam definicji Wow64DisableWow64FsRedirection. I podczas kompilacji oczywiście mam błąd (Undeclared (first use this function) )

Gdzie mogę znaleźć odpowiedni nagłówek lub ewentualnie może macie jakieś propozycję jak inaczej można rozwiązać ten problem.

 
#define _WIN32_WINNT 0x0501
#include <Windows.h>
int main(int argc, char *argv[])
{
    PVOID OldValue = NULL;
    system("cls");
    Wow64DisableWow64FsRedirection(&OldValue);
    ShellExecute(0, "open", "tabcal.exe", NULL , "C:\\Windows\\system32", SW_NORMAL);
    //próbowałem też przez WinExec();
    WinExec("c:\\windows\\system32\\tabcal.exe",SW_SHOW);
    //oraz po prostu 
    system("c:\\windows\\system32\\tabcal.exe");

    return 0;
}

Pozdrawiam.

0

dodaj recznie do importow.

0
wow64 napisał(a)

dodaj recznie do importow.

Ok ze względu na to że wybrałem dział newbie :] prosiłbym o rozwinięcie.
Co do czego powinienem dodać?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1