Błędy przy kompilacji takiego kodu:

#include <dos.h>
#include <conio.h>
#include <stdio.h>





void main(void)
{
 char koniec=0;
 unsigned int far *ptr0, far *ptr1;
 unsigned int far *ptr4, far *ptr5, far *ptr6
 int c=0,i;
 clrscr();
 _setcursortype(_NOCURSOR);
 
 ptr0 = MK_FP(0x0040,0x0080); //Bajt 40:80h(0x0480) - adres poczatku bufora
 ptr1 = MK_FP(0x0040,0x0082); //Bajt 40:82h(0x0482) - adres konca buforu
 ptr4 = MK_FP(0x0040,0x001A);  // 40:1Ah(0x041A) - wskaznik odczytu
 ptr5 = MK_FP(0x0040,0x001C);  // 40:1Ah(0x041C) - wskaznik zapisu
 ptr6 = MK_FP(0x0040,0x001E);  // 40:1Ah(0x041E) - bufor
 
 printf("Adres poczatku bufora:40:%Xh\n",ptr0);
 printf("Adres konca bufora:40:%Xh\n",*ptr1);
 gotoxy(25,24); printf("Nacisniecie ESC konczy program");
 
 while(!koniec)
 {
               gotoxy(1,11);
               printf("Zawartosc bufora klawiatury:\n");
               printf("--------------------\n")
               printf(" |ScanCode| ASCII |  \n");
               
  for(i=0;i<16;i++)
  {
      printf("--------------------\n");
      printf(" |%8i|'%c'=%3i|\n ", ptr6[i]>>8,ptr6[i],ptr6[i]&0xFF);
  }                        
 
 printf("--------------------");
 
 // Ustawienie wskaznikow odczytu i zapisu
 
 gotoxy(1,(*ptr5-ptr0)+15);
 printf("->");
 
 gotoxy(23,(*ptr4-ptr0)+15);
 printf("->");
 
 gotoxy(1,10);
 printf("Wprowadzony znak:");
 
 if(kbhit())putchar(c=getch());
 if(c==27)koniec=1;
 delay(500)
 }
 _setcursortype(_NORMALCURSOR);
 
}

 

Błędy:

 C:\pliki_c\buf.c In function `main': 

14 C:\pliki_c\buf.c syntax error before '' token
15 C:\pliki_c\buf.c syntax error before '
' token
18 C:\pliki_c\buf.c NOCURSOR' undeclared (first use in this function) (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.) 20 C:\pliki_c\buf.c ptr0' undeclared (first use in this function)
20 C:\pliki_c\buf.c syntax error before '/' token
20:41 C:\pliki_c\buf.c invalid suffix "h" on integer constant
21:41 C:\pliki_c\buf.c invalid suffix "h" on integer constant
22:38 C:\pliki_c\buf.c invalid suffix "Ah" on integer constant
23:38 C:\pliki_c\buf.c invalid suffix "Ah" on integer constant
24:38 C:\pliki_c\buf.c invalid suffix "Ah" on integer constant
27 C:\pliki_c\buf.c ptr1' undeclared (first use in this function) 35 C:\pliki_c\buf.c syntax error before "printf" 40 C:\pliki_c\buf.c ptr6' undeclared (first use in this function)
45 C:\pliki_c\buf.c syntax error before '/' token
50 C:\pliki_c\buf.c ptr4' undeclared (first use in this function) 59 C:\pliki_c\buf.c syntax error before '}' token 60 C:\pliki_c\buf.c _NORMALCURSOR' undeclared (first use in this function)

Proszę o pomoc w poprawieniu kodu.

Z góry Dzieki.