[Delphi] Wysyłanie maila indy

0

Witam! Mam taki kodzik:

 Form1.IdMessage1.Body.Append('treść');
Form1.IdMessage1.From.Name := 'imie od kogo';
Form1.IdMessage1.From.Address := 'adres od kogol';
Form1.IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := 'mail do kogo';
Form1.IdMessage1.Subject := 'temat';

Form1.IdSMTP1.UserName := 'mój log';
Form1.IdSMTP1.Password := 'moje hasło';
Form1.IdSMTP1.Host := 'poczta.o2.pl';
Form1.IdSMTP1.AuthenticationType:=atLogin; // autoryzacja SMTP
Form1.IdSMTP1.Connect;
try
Form1.IdSMTP1.Send(Form1.IdMessage1 ); //wyślij
finally
Form1.IdSMTP1.Disconnect;

Wszystko jest ok - loguje się, wysyła maila jednak nie rozłącza się i gdy chcę wysłać maila powtórnie to wywala błąd, że jest już połączony. Co zrobić?

0

W Indy10 wszystko jest ok z tym że wypadało by na początku dać Form1.IdMessage1.Clear;

0

Ok dałem sobie rade i już mi wszystko działa. Mam jeszcze jedno pytanie otóż ten kod:

TIdAttachment.Create(IdMessage1.MessageParts, 'C:\plik.doc');

jest odpowiedzialny za dodanie do wiadomości załącznika jednak gdy wysyłam wiadomość 2 raz załączniki są 2 ( te same ) i tak ciągle się klonuje. Co zrobić ? :/

0
kAzek napisał(a)

W Indy10 wszystko jest ok z tym że wypadało by na początku dać Form1.IdMessage1.Clear;

Ok nie było pytania :P Dzięki za pomoc!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1