[Delphi] Wyszukiwanie wszystkich plików/folderów; faAnyFile nie daje wszystkich

0

Witam!
Mam taki problem,
nie wiem jaki atrybut należy podać dla FindFirst aby wyszukiwało wszystkie pliki? faAnyFile nie zwraca wszystkich plików i folderów. Przykładem jest folder "Delphi7" w "Program Files\Borland" lub "Windows", w ogóle ich nie wyszukuje (w sensie po wyszukaniu nie ma ich na liście). Co podać w "Attr" by zwracało mi wszysto co się da ?

0

Było o tym: http://4programmers.net/Forum/Delphi_Pascal/153021-Poważne_błędy_w_FindFirst_w_Delphi może to Tobie coś pomoże,
ja mam jeszcze XP i tutaj nie zauważyłem takich błędów, ale na nowszych systemach pewnie występuje.

0

Dzięki za 3 odpowiedzi :P ( coś szwankuje dziś forum chyba )
Właśnie kiedyś czytałem ten wątek, ale nie mogłem go znaleźć, zaraz zobaczę co wniesie do rozwiązania problemu.
Co do systemu to muszę sprostować bo też używam XP (sp3), tyle tylko, że na VirtualBoxie.

0

Forum się zamuliło i nie chcialo dodawać wiadomości informując o błędzie. Już zaraportowalem swoje zdublowane posty,
ale po części jesteś temu że tak to ujme "winny" :P Bo nie chcialo się Tobie w google wpisać delphi faanyfile i sprawdzić.

0
olesio napisał(a)

ale po części jesteś temu że tak to ujme "winny" :P Bo nie chcialo się Tobie w google wpisać delphi faanyfile i sprawdzić.

Nie gań tak każdego, sprawdzałem w google, w helpie i teoretycznie powinno wszystko działać. Ale wina niewyświetlania wszystkiego leżała po mojej stronie, nie flag. Problem rozwiązany, dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam ;)

0

To był żart, a forum nadal coś ma chwiejne działanie. Po prostu dziwne, że nie znalazłeś tego samego w goole co podałem, bo bez
problemów da się to odnaleźć. Ale skoro problem rozwiązany i dobrze. A te nowsze Windowsy swoją drogą takie problematyczne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1