mmsystem.h

0

Witam
Chciałbym użyć funkcji z biblioteki mmsystem niestety kompilator nie może znaleźć ich definicji.

  #include <iostream>
 #include <windows.h>
 #include <mmsystem.h>

Chcę użyć kilku funkcji waveOut...()
Jak mu pokazać te definicjie. Ktoś wie gdzie one się znajdują?

0

Mój problem jest troche inny. Też na początku wywalało takie błędy ale wstarczyło dołaczyć windows.h. U mnie nie widać definicji funkcji zadeklarowanych w mmsystem.h

0

Dodałem do kompilatora bibliotekę
#pragma comment( lib, "winmm" )
Niby sie kompiluje ale plik .exe nie jest tworzony i w ostateczności nie mogę tego uruchomić. Próbowałem przez deva i g++. Na obu to samo. Jakiś pomysł?

0
bonea napisał(a)

Dodałem do kompilatora bibliotekę
#pragma comment( lib, "winmm" )
Niby sie kompiluje ale plik .exe nie jest tworzony i w ostateczności nie mogę tego uruchomić. Próbowałem przez deva i g++. Na obu to samo. Jakiś pomysł?

Mylisz pojęcia.

  1. Dodaj do linkera odpowiedni lib.
  2. dev i g++ są dwoma różnymi programami, które nie mają nic wspólnego ze sobą. "dev" jest IDE, który korzysta z mingw, a ten z kolei jest windowsowym portem gcc. Twój problem polega na tym, że nie masz nawet kompletnych podstaw języków C/C++, więc zamiast zadawać takie pytania otwórz jakiś ebook albo książkę i doczytaj co to jest kompilator i linker.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1