[PHP] przekazywanie złożonych paramtetrów w GET

0

Witam

Moja strona opiera się na index.php który w odpowiedniej sekcji sprawdza funkcją GET czy podany jest parametr GO. Wszystko w porządku dopóki nie zajdzie potrzeba przekazania w go pliku z innego katalogu np.
index.php?go=download/SuperASM/SuperASMdla pliku /download/superasm/superasm.txt. Niestety to wywoła błąd braku pliku. Dlaczego? Może powinnienem sprawdzić np. funkcją is_dir()?

    <?php 
      // zmienna $go przekazana metoda GET 
      $go = $_GET['go']; 
       
      // sprawdzamy czy zmienna $go nie jest pusta 
      if(!empty($go)) { 
          // sprawdzamy czy plik o danej nazwie istnieje 
          if(is_file("$go.txt")) include "$go.txt"; 
          // jezeli plik nie istnieje wyswietla sie komunikat 
          else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; 
      } 
      // jezeli zmienna $go jest pusta wyswietla sie strona glowna 
      else include "index.txt";        
    ?>

Proszę o pomoc. Jestem w temacie PHP świeży...

0
stylap napisał(a)

index.php?go=download/SuperASM/SuperASMdla pliku /download/superasm/superasm.txt.

ścieżka to /download/superasm/superasm.txt czy /download/SuperASM/SuperASM.txt?
Ogólnie u mnie (Win7 + xampp 1.7.3) działa, niezależnie od wielkości liter, o ile tylko w $go nie wrzucisz / na początku.
Na linuksie już rozróżnia duże i małe litery w ścieżce.

0

Próbowałem duże i małe litery z / i bez. To samo. Serwer mam zewnętrzny na cba.pl.

//edit. działa. dzięki za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1