[C++] Program do wyświetlania obrazków ASCII

0

Czy ktoś może mi powiedzieć czy w C++ da się napisać program który będzie posiadać menu, które po np. wciśnięciu klawisza 1 wyświetli mi na ekranie taki obrazek:

      `T",.`-, 
                                                     '8, :. 
                                              `""`oooob."T,. 
                                            ,-`".)O;8:doob.'-. 
                                     ,..`'.'' -dP()d8O8Yo8:,..`, 
                                   -o8b-     ,..)doOO8:':o; `Y8.`, 
                                  ,..bo.,.....)OOO888o' :oO.  ".  `-. 
                                , "`"d....88OOOOO8O88o  :O8o;.    ;;,b 
                               ,dOOOOO""""""""O88888o:  :O88Oo.;:o888d 
                               ""888Ob...,-- :o88O88o:. :o'"""""""Y8OP 
                               d8888.....,.. :o8OO888:: :: 
                              "" .dOO8bo`'',,;O88O:O8o: ::, 
                                 ,dd8".  ,-)do8O8o:"""; ::: 
                                 ,db(.  T)8P:8o:::::    ::: 
                                 -"",`(;O"KdOo::        ::: 
                                   ,K,'".doo:::'        :o: 
                                    .doo:::"""::  :.    'o: 
        ,..            .;ooooooo..o:"""""     ::;. ::;.  'o. 
   ,, "'    ` ..   .d;o:"""'                  ::o:;::o::  :; 
   d,         , ..ooo::;                      ::oo:;::o"'.:o 
  ,d'.       :OOOOO8Oo::" '.. .               ::o8Ooo:;  ;o: 
  'P"   ;  ;.OPd8888O8::;. 'oOoo:.;..         ;:O88Ooo:' O"' 
  ,8:   o::oO` 88888OOo:::  o8O8Oo:::;;     ,;:oO88OOo;  ' 
 ,YP  ,::;:o:  888888o::::  :8888Ooo::::::::::oo888888o;. , 
 ',d: :;;O;:   :888888::o;  :8888888Ooooooooooo88888888Oo; , 
 dPY:  :o8O     YO8888O:O:;  O8888888888OOOO888"" Y8o:O88o; , 
,' O:  'ob`      "8888888Oo;;o8888888888888'"'     `8OO:.`OOb . 
'  Y:  ,:o:       `8O88888OOoo"""""""""""'           `OOob`Y8b` 
   ::  ';o:        `8O88o:oOoP                        `8Oo `YO. 
   `:   Oo:         `888O::oP                          88O  :OY 
    :o; 8oP         :888o::P                           do:  8O: 
   ,ooO:8O'       ,d8888o:O'                          dOo   ;:. 
   ;O8odo'        88888O:o'                          do::  oo.: 
  d"`)8O'         "YO88Oo'                          "8O:   o8b' 
 ''-'`"            d:O8oK  -hrr-                   dOOo'  :o": 
                   O:8o:b.                        :88o:   `8:, 
                   `8O:;7b,.                       `"8'     Y: 
                    `YO;`8b' 
                     `Oo; 8:. 
                      `OP"8.` 
                       :  Y8P 
                       `o  `, 
                        Y8bod. 
                        `""""' 

Dodam iż program nie może korzystać z tablic ani plików źródłowych. Musi to byś sam plik EXE.
Jeśli jest to możliwe to czy ktoś może mi pokazać przykładowy program który to robi?

0
Arbitraz napisał(a)

Czy ktoś może mi powiedzieć czy w C++ da się napisać program który będzie posiadać menu, które po np. wciśnięciu klawisza 1 wyświetli mi na ekranie taki obrazek:

wszystko się da...

Arbitraz napisał(a)

[...]ani plików źródłowych. [...]

Nie może korzystać z plików źródłowych? o.0
fajne stwierdzenie :> ale kompletnie bez sensu, nie wiesz o czym mówisz...

Arbitraz napisał(a)

Jeśli jest to możliwe to czy ktoś może mi pokazać przykładowy program który to robi?

nikt ci nie może pokazać, gdyż widać że nie masz żądnego pojęcia o programowaniu i kod nic by ci nie dał, więc jest to czystą stratą czasu...

0
Arbitraz napisał(a)

Dodam iż program nie może korzystać z tablic ani plików źródłowych.

a z czego ma brać ten obrazek? tzn skąd program ma wiedzieć co wyświetlać?

0
rafal__ napisał(a)
Arbitraz napisał(a)

Dodam iż program nie może korzystać z tablic ani plików źródłowych.

a z czego ma brać ten obrazek? tzn skąd program ma wiedzieć co wyświetlać?

Jakto z czego, moze byc zapisany w zasobach lub jako wstawka w asmie zamiast tablicy, czy tez w jakis inny sposob, chociazby jako parametr printf, czy cout - w koncu to nic innego jak kilka znaczkow tekstowych...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1