Edytor graficzny w Android Studio nie działa

Odpowiedz Nowy wątek
2018-11-21 20:28
0

Cześć ! Mam problem. Czemu edytor graficzny nie pokazuje elementów UI ?
Zniknęły mi te "przyciski" na czarnym pasku przedstawiającym ekran telefonu w edytorze ( załącznik 2 )
W ComponentTree pokazuje mi się, że elementy są dodane ( załącznik 1 ) ale na podglądzie ekranu już nic nie ma.

Próbowałem wyłączyć i włączyć Android Studio i komputer. Nie pomogło.
Wszedłem w File -> Invalidate Caches/Restart -> Invalidate and restart. Też nic nie pomogło

Wie ktoś jak to naprawić ?

  • 2.png (0,09 MB) - ściągnięć: 24
  • 1.png (0,08 MB) - ściągnięć: 12

Pozostało 580 znaków

2018-11-21 21:04
0

W lewym dolnym rogu masz wiadomość Error Loading Project..., więc masz coś źle skonfigurowane w samym projekcie. Coś o jakiejś bibliotece do pokazywania toastów, jak zakładam. Sprawdziłbym też co ta czerwona chumrka w prawym dolnym rogu ma do powiedzenia. Możesz spróbować zbudować projekt za pomocą linii komend i gradlew assembleDebug i potem zobaczyć, co poszło nie tak. W ciemno zakładam, że bibliotekę masz źle dodaną w Gradlu.

Pozostało 580 znaków

2018-11-21 21:17
0

To wyglądało Tak, że najpierw ściągnąłem bibliotekę FancyToast z Githuba i próbowałem dodać jako moduł do aplikacji Ale nie działało. Dodałem to za pomocą komendy implementation w pliku gradle A moduł usunąłem z projektu ( w zakładce Project Structure nie pokazuje mi się nic oprócz app ).

Myślisz że to przez ten moduł nie działa ?

Pozostało 580 znaków

2018-11-21 21:21
1

Myślę, że jest gdzieś jeszcze używany w którymś pliku Gradla. Sprawdź najpierw build.gradle w app. Potem settings.gradle w głównym katalogu. Jak nic tam nie znajdziesz to zrób wyszukiwanie w całym projekcie za pomocą Ctrl+Shift+F.

Pozostało 580 znaków

2018-11-22 08:01
0

Usunąłem z katalogu FancyToast.iml i dalej nie działa ( błąd z Event Log zniknął )

EDIT
Zrobiłem też nowy projekt aby zobaczyć czy w nowym też będzie ten błąd. Też nie działa.

edytowany 1x, ostatnio: Adrian098741, 2018-11-22 10:58

Pozostało 580 znaków

2018-11-22 13:04
0

Odinstalowałem i zainstalowałem Android Studio. Teraz wszystko działa !

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0