Intent nie działa

0

Hi, dodałem taki wpis do pliku w Androidzie, aby otworzył mi link YouTube, nie ma żadnych błędów nic nie wyświetla.

var adress = "link_do_kanalu_youtube"
var channel = Intent(Intent.ACTION_VIEW, Uri.parse(adress))
0
Świetny Orzeł napisał(a):

Hi, dodałem taki wpis do pliku w Androidzie, aby otworzył mi link YouTube, nie ma żadnych błędów nic nie wyświetla.

var adress = "link_do_kanalu_youtube"
var channel = Intent(Intent.ACTION_VIEW, Uri.parse(adress))

No i poprawnie - sam ten kawałek kodu co wkleiłeś nie zrobi nic.

0

Ale ja mam cały program z poradnika, wpisałem to co ten gościu, jemu działa mi nie. Tylko, że jemu wykrywa action_view w ten sposób

Intent(ACTION_VIEW, Uri.parse(adress))

A u mnie nie raczej dlatego, że mam nowszą wersje Kotlina, więc poszukałem w google i dopisałem tak jak wyżej, ale też nie pokazuje mi się youtube.

0

startActivity(channel)

0

Ja to mam dopisane, ale problem sam się rozwiązał, po prostu musiałem wyłączyć Androida i okno wirtualizacji. A na filmiku w kursie on nie musiał tego robić. No cóż ważne, że działa. Dzięki za chęć pomocy.
Pozdrawiam!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1