wykrywanie gestów android

0
@Override
    public boolean onSingleTapUp(MotionEvent event) {
        (do sth)


        return true;
    }

ta metoda wyrzuca przy kompilacji błąd:
method does not override or implement a method from a supertype

0

Musisz w swojej klasie zaimplementować interfejs GestureDetector.OnGestureListener

0

teraz dostaję error że klasa nie jest abstrakcyjna i nie nadpisuje onFling

0

public class CustomView extends View implements GestureDetector.OnGestureListener,GestureDetector.OnDoubleTapListener {
Context context;
Paint paint;

public StoreView(Context context)
{
    super(context);
    this.context=context;
    
    paint = new Paint();
}

@Override
public boolean onSingleTapUp(MotionEvent event) {

    return true;
}

@Override
public boolean onTouchEvent(MotionEvent ev) {   
    return true;
}

}

0

mam taki kod, który scrolluje menu, ale przy ponownym kliknięciu jego pozycja się resetuje.
jak zrobić, żeby scrollowało poprawnie?
@Override
public boolean onScroll(MotionEvent e1, MotionEvent e2, float distanceX, float distanceY) {
System.out.println("onscroll");

    CustomView.offsetY=(int)e2.getY() - (int)e1.getY();
    return true;
    }
1
Skromny Szewc napisał(a):

mam taki kod, który scrolluje menu, ale przy ponownym kliknięciu jego pozycja się resetuje.
jak zrobić, żeby scrollowało poprawnie?
@Override
public boolean onScroll(MotionEvent e1, MotionEvent e2, float distanceX, float distanceY) {
System.out.println("onscroll");

    CustomView.offsetY=(int)e2.getY() - (int)e1.getY();
    return true;
    }

nieaktualne ,wystarczyło wstawić linię CustomView.offsetY +=distanceY;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1