Korporacje a studia zaoczne

Odpowiedz Nowy wątek
Bananowy Pomidor
2016-07-24 15:44
Bananowy Pomidor
0

Patrząc po ogłoszeniach, wiele korporacji wymaga studiów informatycznych od programistów. Chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli będą to studia zaoczne na politechnice, to czy takie coś wystarczy (przy odpowiedniej wiedzy), aby się załapać np. na praktyki na 2 roku, czy jednak takie korporacje będą uznawać studentów zaocznych za gorszych od dziennych?

Oczywiście wiadomo, że co firma to procedury, ale może coś wiecie, jak korporacje patrzą na studia zaoczne.

Pozostało 580 znaków

2016-07-24 16:29

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 33 minuty temu

0

Mój dyplom zagraniczny pracodawca dopiero trzymał w ręce po zatrudnieniu. Żeby zrobić ksero.
W innej korpo sam wysyłałem skany jak chcieli - dopiero po kilku tygodniach pracy.

Papier jest mało ważny. Oczywiście lepiej nie kłamać, że go mamy, jeśli go nie mamy, ale naprawdę ważne jest to co potrafisz. Papier to wymóg formalny w korpo.

edytowany 3x, ostatnio: Spine, 2016-07-24 16:34

Pozostało 580 znaków

2016-07-24 16:38

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

W przypadku pójścia na praktyki na wakacje wątpię, by pytali o tryb studiów. Ty w CV też nie musisz pisać, czy dzienne, czy zaoczne. Jak się załapiesz na praktyki i potem będą chcieli Cię zatrzymać to już masz ten atut, że możesz pracować na pełny etat bo zajęcia w weekend.
Co do tego, czy korpo uważają zaocznego za gorszego - może być różnie. Nigdy nie słyszałem, żeby nie zatrudniono kogoś bo jest po zaocznych albo nie wzięli na praktyki zaocznego. Zatrudnianie zaocznego na pełny etat też ma niejednokrotnie miejsce. Znam ludzi, którzy od lat kodzą dla korporacji nigdy nawet nie zaczynając studiów, albo przerywając je i nigdy nie kończąc. Nie bój się na zapas, tylko próbuj, pokaż się od najlepszej strony i bądź dobrej myśli :)

Pozostało 580 znaków

RandStringSequence
2016-07-24 16:59
RandStringSequence
1

Nie ma to żadnego znaczenia.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0