Pomoc z przekonwertowaniem prostego kodu z C# do JavaScript

0

Witam, pomógłby mi ktoś pomóc z przekonwertowaniem prostego kodu, który napisałem w języku C# na JavaScript?
Kod wygląda baardzo prosto, jednak potrzebuje pomocy jednorazowo, a nie mam zbytnio czasu aktualnie poświęcać na naukę zapisu nowego języka.
Kod wygląda tak:

namespace Calc
{
    public class Calculator
    {
        public float option2;
        public float option1;
        public float Time100m;
        public float Time1000m;

        public string Wyn;
        public void CalculateMethod()
        {
            var Row1 = option2 + option1;
            var Row2 = Time100m * Time1000m;
            var Wyn2 = (Row2 / Row1);
            Wyn = Wyn2.ToString("0.00");
        }
    }
}

Głównie rozchodzi się o to aby zostało wykonane takie działanie jakie widać w metodzie, na 4 floatach, i dawało wynik wyjściowy, nie koniecznie w formacie string, może być float, tak aby było najszybciej i jak najprościej. Z góry dzięki za pomoc! :D

3

Znaczy nie bardzo wiem co masz na myśli przez słowo "konwersja".
Jeśli chodzi o konwersję jako konwersję, to zapewniam, że zbudowanie narzędzia, które przekształci jakikolwiek kod C# do JS
z pewnością nie jest łatwą sprawą;-) Jednak jeśli taki kod chcesz po prostu napisać w js, to np.:

class Calculator {
  constructor(option1, option2,time1,time2) {
    this.option1 = option1;
    this.option2 = option2;
    this.time1 = time1;
    this.time2 = time2;
  }
  let Wyn;
  CalculateMethod()
  {
     let Row1 = this.option2 + this.option1;
     let Row2 = this.time1 * this.time2;
     let Wyn2 = (Row2 / Row1);
     Wyn = Wyn2.toFixed(2);
     return Wyn;
  }
}

const calc = new Calculator(10, 10, 5,500);
let result = calc.CalculateMethod();
console.log(result); // wynik

To tak na szybko;-)
edit: @Gracjan Włodarek Zmieniłem ToString na toFixed zgodnie z uwagą @Xarviel ;-)
No i oczywiście kod Xarviela jest dużo bardziej czytelny od mojego;-)

0
finito napisał(a):
Wyn = Wyn2.ToString("0.00");

JavaScript ma metodę toString, nie ToString, ale nie przyjmuje ona żadnych argumentów.

Jeśli chodziło autorowi o taką zamianę liczb to można wykorzystać metodę toFixed
5 -> 5.00
4.1 -> 4.10

class Calculator {
  constructor(option1, option2,time1,time2) {
    this.option1 = option1;
    this.option2 = option2;
    this.time1 = time1;
    this.time2 = time2;
  }

  calculateMethod() {
     const result = (this.time1 * this.time2) / (this.option1 + this.option2);
    
     this.wyn = result.toFixed(2);
       
     return this.wyn;
  }
}

const calc = new Calculator(10, 10, 5, 500);
const result = calc.calculateMethod();

console.log(result); // wynik jest stringiem
0
Xarviel napisał(a):
finito napisał(a):
Wyn = Wyn2.ToString("0.00");

JavaScript ma metodę toString, nie ToString, ale nie przyjmuje ona żadnych argumentów.

Jeśli chodziło autorowi o taką zamianę liczb to można wykorzystać metodę toFixed
5 -> 5.00
4.1 -> 4.10

@Xarviel: No właśnie zapomniałem to poprawić;-) Tak tak, zgadzam się w całej rozciągłości;-)

0

Właśnie o takie cos mi chodziło, w wolnej chwili sprawdzę czy wszystko działa, ale wygląda na to, że będzie śmigać :D
Dzięki wielkie za pomoc! <3

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1