React Native - problem z react-navigation-stack

0

Witam, od paru dni próbuje naprawić błąd związany z biblioteką react-navigation-stack, podczas kompilacji programu wyskakuje błąd w terminalu:

Unable to resolve "@react-native-community/masked-view" from "node_modules\react-navigation-stack\lib\module\vendor\views\MaskedViewNative.js"

Naprawdę nie mam już pomysłów co mogę zrobić, siedzę nad tym już parę dni i pomysły się skończyły. Poniżej wstawię jeszcze kod programu.
Będę strasznie wdzięczny za pomoc i z góry bardzo dziękuje.

import {createAppContainer, createSwitchNavigator } from 'react-navigation'
import {createStackNavigator} from 'react-navigation-stack'
import LoadingScreen from './screens/LoadingScreen'
import LoginScreen from './screens/LoginScreen'
import RegisterScreen from './screens/RegisterScreen'
import HomeScreen from './screens/HomeScreen'

const AppStack = createStackNavigator({
  Home: HomeScreen
})

const AuthStack = createStackNavigator({
  Login: LoginScreen,
  RegisterScreen: RegisterScreen
})

export default createAppContainer(
  createSwitchNavigator(
    {
      Loading: LoadingScreen,
      App: AppStack,
      Auth: AuthStack
    },
    {
      initialRouteName: "Loading"
    }
  )
)
0

Czy masz @react-native-community/masked-view w package.json? Czy postępowałeś zgodnie z dokumentacją? https://reactnavigation.org/docs/getting-started/#installing-dependencies-into-a-bare-react-native-project

0
Karaczan napisał(a):

Czy masz @react-native-community/masked-view w package.json? Czy postępowałeś zgodnie z dokumentacją? https://reactnavigation.org/docs/getting-started/#installing-dependencies-into-a-bare-react-native-project

Tak mam: @react-native-community/masked-view": "^0.1.10", robiłem krok po kroku z dokumentacji.

0
viruis napisał(a):
Karaczan napisał(a):

Czy masz @react-native-community/masked-view w package.json? Czy postępowałeś zgodnie z dokumentacją? https://reactnavigation.org/docs/getting-started/#installing-dependencies-into-a-bare-react-native-project

Tak mam: @react-native-community/masked-view": "^0.1.10", robiłem krok po kroku z dokumentacji.

Trzymaj:

{
  "main": "node_modules/expo/AppEntry.js",
  "scripts": {
    "start": "expo start",
    "android": "expo start --android",
    "ios": "expo start --ios",
    "web": "expo start --web",
    "eject": "expo eject"
  },
  "dependencies": {
    "@react-native-community/masked-view": "^0.1.10",
    "expo": "~39.0.2",
    "expo-status-bar": "~1.0.2",
    "firebase": "^7.23.0",
    "react": "16.13.1",
    "react-dom": "16.13.1",
    "react-native": "https://github.com/expo/react-native/archive/sdk-39.0.3.tar.gz",
    "react-native-gesture-handler": "^1.3.0",
    "react-native-web": "~0.13.12",
    "react-navigation": "^4.4.2",
    "react-navigation-stack": "^2.8.4"
  },
  "devDependencies": {
    "@babel/core": "~7.9.0"
  },
  "private": true
}

0

Czy moduły dodałeś poprzez expo install?

0
Karaczan napisał(a):

Czy moduły dodałeś poprzez expo install?

Wszystkie moduły były pobierane przez npm install

0

Czy z jakiegoś konkretnego powodu korzystasz ze starszej wersji 4.x react-navigation? Proponuję wywalić wszystkie moduły związane z nawigacją i zainstalować najnowszą wersję (czyli 5.x) która jest teraz pod inną nazwą @react-navigation/native: https://reactnavigation.org/docs/getting-started#installation

  1. npm install @react-navigation/native
  2. expo install react-native-gesture-handler react-native-reanimated react-native-screens react-native-safe-area-context @react-native-community/masked-view
  3. npm install @react-navigation/stack

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1