nodejs czy Visual Studio?

0

Dzisiaj zainstalowałem (chyba) node.js przy pomocy Chocolatey.
Ściągnęło mi chyba pół środowiska Visual Studio. Tak zawsze było czy to jakaś nowość?

0

Z tego co pamiętam to jest opcjonalne, ale konieczne do niektórych paczek npm. I nie VS, a VS Build Tools. Coś w rodzaju linuksowego build-essential.

1
vpiotr napisał(a):

Dzisiaj zainstalowałem (chyba) node.js przy pomocy Chocolatey.
Ściągnęło mi chyba pół środowiska Visual Studio. Tak zawsze było czy to jakaś nowość?

A nie można było zrobić tego po ludzki jak biały cywilizowany człowiek?
$ apt install nodejs

1

@purrll: no właśnie jak cywilizowany czyli pobrać instalkę ze strony a nie jakąś tam konsolą :D :D :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1