Zmiana koloru tekstu po najechaniu na obrazek

0

Ok dopiero się uczę JS i jQuery - bardzo proszę się nie denerwować. Wiem, że to podstawy podstaw.
Do rzeczy!
Otóż mam w htmlu dwie klasy: .img-fluid i .textt
potem mam też pseudoklasę hover na ten img
no i chcę w jQuery tak zrobić żeby .textt zmieiał kolor po najechaniu na .img

napisałam to w ten sposób

$(function() {

$('.img-fluid').on('mouseover', function() {

if ($('.img-fluid').mouseover()) {

$('.textt').addClass ('chc');
}
else { 
    $('.textt').removeClass('.chc');
}

})
})

w .chc zadeklarowałam co chcę żeby się zmieniło czyli .textt.chc - i tu zmiana koloru - jednak to nie działa. Pomocy

3

chyba o to chodziło
https://jsfiddle.net/90jLh483/

1

Takie rzeczy się robi CSS-em:
https://jsfiddle.net/wj87sa3b/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1