Stack na miarę 2020

0

Cześć,

wyobraźcie sobie serwis, który pozwala na dodawanie zdjęć, głosowanie na nie i komentowanie. Jakich technologii chcielibyście użyć, żeby tworzenie takiego było przyjemnością?

Moja początkowa myśl:
React + Next.js + Netlify + Prismic.io (do treści statycznych) + Firebase (do zdjęć, komentarzy itd.)

Fajnie jakbyście wrzucili swoje propozycje, najchętniej zobaczyłbym technologie o których jeszcze nie słyszałem (a takich jest dużo)

3

Typescript.

0

Pytasz o pierdylion frameworków do JavaScript; przeglądam kursy bo aktualnie się uczę samego core'a, Vue.js ostatnio zyskuje na popularności :) Baza danych Mongo DB, nie wiem plus jeszcze restowy webservice.

2

Awangarda: HTML + CSS + JavaScript, z czego ten ostatni tylko do małych, niezbędnych rzeczy.

https://neustadt.fr/essays/the-small-web/

0

Szukam bardziej zabawek, restowe serwisy i klasyczne podejście mam codziennie w pracy :)

1
mythflame napisał(a):

Szukam bardziej zabawek, restowe serwisy i klasyczne podejście mam codziennie w pracy :)

Bardzo chętnie zobaczyłbym takie coś jak kolega wyżej napisał w samym html + css z kawałkami czystego js. Miło byłoby zobaczyć w Network wykonanie ~10 requestów zamiast 300. To ja poproszę w takim razie https://yew.rs/ + https://hyper.rs/ jak już robimy koncert życzeń i kolega pyta o 2020.

0

najlepszy Stack na 2020, to Stackoverflow

0

Elm lub PureScript

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1