renderowanie strony bez javascriptu

0

witam
jest jakiś dodatek w chrome, albo jak napisać własny skrypt cokolwiek, żeby móc podmienić skrypty javascript.
jestem leniem i nie chcę mi się robić tego z poza przeglądarki. mianowicie chcę, aby strona która do mnie przyszła była przed renderowaniem i executowaniem skryptów modyfikowana. chcę podmienić kilka skryptów js na własne a potem chcę żeby strona działała normalnie tylko z moimi fragmentami.

1

Możesz napisać dodatek (extension) do chrome'a. Można też dokleić style css.

2

Greasemonkey

0

W Firefox można pisać swoje rozszerzenia.

1
PaulGilbert napisał(a):

W Firefox można pisać swoje rozszerzenia.

Do każdej przeglądarki można pisać swoje rozszerzenia.

1
PaulGilbert napisał(a):

W Firefox można pisać swoje rozszerzenia.

W chrome też, ale prób wejścia jest wyższy niż dodanie własnego skryptu na bazie już istniejącego np. w Greasemonkey.

0
Freja Draco napisał(a):

Greasemonkey

mam ten sam problem,
skrypt odpala się już po wykonaniu skryptów w headzie a ja chcę to zrobić przed tym
da się jakoś to ustawić?

0
..V.. napisał(a):

skrypt odpala się już po wykonaniu skryptów w headzie a ja chcę to zrobić przed tym

Dołącz swój skrypt przed innymi.

0
ŁF napisał(a):
..V.. napisał(a):

skrypt odpala się już po wykonaniu skryptów w headzie a ja chcę to zrobić przed tym

Dołącz swój skrypt przed innymi.

wtedy nie widzę wszystkich danych za nim body jest wtedy null a head nie pełny

0

W takim razie nic z tym nie zrobisz. Pytanie co te dalsze skrypty robią, skoro dla nich DOM też jest praktycznie pusty.

0
ŁF napisał(a):

W takim razie nic z tym nie zrobisz. Pytanie co te dalsze skrypty robią, skoro dla nich DOM też jest praktycznie pusty.

Pewnie ustawiają habdlery onload, czego autor wątku pewnie nie zrobił, dlatego dostał puste body.

0
TomRiddle napisał(a):
ŁF napisał(a):

W takim razie nic z tym nie zrobisz. Pytanie co te dalsze skrypty robią, skoro dla nich DOM też jest praktycznie pusty.

Pewnie ustawiają habdlery onload, czego autor wątku pewnie nie zrobił, dlatego dostał puste body.

nie obchodzi mnie jak są odpalane skrypty w sumie nawet niekoniecznie chcę to napisać w js może być w innym dowolnym języku.
chciałbym najlepiej uzyskać pełną kontrolę nad przychodzącymi danymi http, żebym mógł modyfikować to co dostaję.
ale słabo ogarniam w linuxy
wolał bym to w przeglądarce zrobić xd

2

Możesz zablokować sobie niechciane skrypty np. Adblockiem a później, używając np. Greasemonkey odpalić ich przerobione wersje albo jakieś zupełnie inne.

0

w firefoxie jest opcja override jak w chrome na skryptach js?

1

udało mi się częściowo rozwiązać problem
pobrałem dodatek Redirector i przekierowałem na lokalny adres z własnym skryptem.
#edit
dobra zrozumiałem swój błąd, źle podchodziłem do tego problemu

0

Ha! A ty wiesz, że ja swego czasu szukałam właśnie takiego rozszerzenia?
Tyle, że już nie pamiętam do czego mi to miało być potrzebne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1