zmienna z formularza wyświetlana bez przeładowania strony

0

Witam, mam pytanie.
W formularzu w pole typu number ktoś wpisuję liczbę.
Jak tą zmienną wyświetlić "na żywo" czyli bez przeładowania strony za pomocą js w innym miejscu na tej samej stronie?

0
NewUser2k13 napisał(a):

np tak
https://jsfiddle.net/tcm1n4Lr/

lub tak (jQuery)
https://jsfiddle.net/chy1ug7k/

Dzięki! Jeszcze małe pytanie, jak ustawić tam domyślną wyświetlająca się liczbę aby było zero jak nie dokonana zostanie żadna akcja?

1

naucz się js... to będziesz umiał to robić.
https://jsfiddle.net/x3sgub70/
jeśli nie chcesz irytującego efektu usunięcia zera, to zrób to sam. To prosta logika masz podpowiedż.

0
phanc napisał(a):

naucz się js... to będziesz umiał to robić.
https://jsfiddle.net/x3sgub70/
jeśli nie chcesz irytującego efektu usunięcia zera, to zrób to sam. To prosta logika masz podpowiedż.

Tak, ale nie chodzi mi o zero w formularzu, bo tam mogę to zrobić placeholderem, albo po prostu value="0". Chodzi mi o miejsce docelowe po dwukropku, gdzie wyświetla się efekt, żeby tam było zero zanim zostanie dokonane przypisanie jakiejkolwiek zmiennej z formularza.

0

nie rozumiem. najlepiej pokaż co się ma stać. no możesz zmienić element.value = .... Mam wrażenie że w ogóle nie znasz js.

0
phanc napisał(a):

nie rozumiem. najlepiej pokaż co się ma stać. no możesz zmienić element.value = .... Mam wrażenie że w ogóle nie znasz js.

No wydaje mi się, że bardzo szczegółowo opisałem co ma się stać. Popróbuję różnych rozwiązań a i dobrze Ci się zdaje nie znam zbyt dobrze js. Tzn ja jestem stara gwardia: html, php i mysql Teraz rękawki mam założone i wchodzę powoli do zimnej wody jsa na razie na płycizny ;-) bo widzę, że bez jsa dziś już się nie da :-)

0
NewUser2k13 napisał(a):

https://jsfiddle.net/vn8ak4eq/1/

Super, wszystko działa jak chciałem, dzięki!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1