Wątek przeniesiony 2020-03-26 14:25 z Kosz przez cerrato.

Używanie id z array przy zmianie stylu.

0

Szukam sposobu by wyświetlić zawartość div'a na ekranie po kliknięciu nagłówka.
Szukałem możliwości utworzenia id na podstawie

         var li = document.getElementsByClassName("li_in_nav");
	 Array.prototype.forEach.call(li, function(idLi, indexLi, arrLi)
	 {
	 	idLi.addEventListener("click", open);

		 function open()
		 {
		 	var classes = document.getElementsByClassName("text");
			var b = [].map.call(classes, function(el) { return el.id; });
	
				console.log(b)
			 	
			 	b[indexLi].style.display = 'inline';
		 }
	 
	});
});

Szukałem możliwości sklejenia id ale nic takiego nie znalazłem.Np:

while(x<5)  //while zastępuje obecny wyżej forEach
{
e+x.style.display = 'inline';
//"e" czyli początek od id tekstu
}
       <li class="li_in_nav">Dire Straits - Brothers in Arms</li>
	<li class="li_in_nav">Queen - Bohemian Rhapsody</li>
	
	<div id="e1" class="text">Dire Straits 	</div>
         <div id="e1" class="text">Queen 	</div>
0

Szukam sposobu by wyświetlić zawartość div'a na ekranie po kliknięciu nagłówka.

Co to znaczy?

Pozostałych pytań też nie rozumiem.

0

Po kliknięciu nawigacji z lewej strony na który nałożony jest eventListener(onclick ) po kliknięciu w div'ie o z identycznym indexem (jak w nawigacji) zmenia się styl display na inline.

Szukam rozwiązania jestem podatny na wszelkie pomoce.

https://4programmers.net/Forum/Download/26976

1

Po kliknięciu nawigacji z lewej strony na który nałożony jest eventListener(onclick ) ? po kliknięciu w div'ie o z identycznym indexem (jak w nawigacji)

W jaki sposób wiążą się ze sobą dwa powyższe zdania?
Onclick jest nałożone na LI czy na DIV?
Mamy klkać w LI czy w DIV?

zmenia się styl display na inline.

Co się ma zmienić, LI czy DIV?

A tak w ogóle, to twoje ID-y nie są unikalne:


<div id="e1" class="text">Dire Straits  </div>
<div id="e1" class="text">Queen    </div>
2
Hr napisał(a):
while(x<5)  //while zastępuje obecny wyżej forEach
{
e+x.style.display = 'inline';
//"e" czyli początek od id tekstu
}

Jak już coś to

document.getElementById("e" + x).style.display

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1