Problem z zaznaczaniem elementu

0

Cześć, potrzebuje wytłumaczenia dla mojego problemu.
document.getElementById(element) zwraca element
Ja chce mieć ten element zwracany cały czas, to znaczy mój element na stronie pojawia się w określonych warunkach więc chce żeby "szukało" go cały czas.
Z góry dzięki za pomoc

1

Co to znaczy "szukało cały czas"?
Jeśli masz obsługę zdarzeń, które Ci dodają/usuwają element to może podepnij się pod te zdarzenia?
Jeśli z kolei chodzi o to, że po ID nie możesz znaleźć dodanego elementu, to sprawdź czy ID na pewno jest unikalne.

0
jurek1980 napisał(a):

Dopiero się uczę więc trochę nie wiem o co chodzi z tymi zdarzeniami. Pisząc konkretniej chcę znaleźć id przycisku, który pojawia się po kliknięciu innych rzeczy. Wklejam do chrome'owego rozszerzenia, które aplikuje kod do strony linijke odpowiedzialną za złapanie tego id. Od razu dostaje wiadomość zwrotną, że taki id nie zostało znalezione podczas gdy ja chce aby cały czas go szukało.
Trudno mi to wytłumaczyć, a co dopiero wpisać tak żebym znalazł rozwiązanie na internecie, pewnie dowiem się przy dalszej nauce.

0

To opisz to możliwie jak najdokładniej. Co miałoby dać to " ciągłe znajdowanie elementu"?
Dokładnie opisz problem, to będzie łatwiej wytłumaczyć, dać przykład no i pomóc.

0
jurek1980 napisał(a):

Okej, dzięki za pomoc, używam JS'a aby stworzyć skrypty na stronie, które ułatwiają mi życie. Powiedzmy, że zbieram id 3 przycisków i wywołuje ich kliknięcie. Trzeci przycisk pojawia się po kliknięciu tych dwóch pierwszych przycisków. Tak więc 2 pierwsze przyciski zostają "zczytane" i kliknięte, a trzeci nie z racji że go jeszcze nie ma nie może być zczytany więc potem nie jest kliknięty.

1

Może spróbuj odroczyć w czasie szukanie kolejnych elementów:

function wyszukajIdPoCzasie{
setTimeout(function () {
	const element = document.getElementById("idElementu");
        ...dalsze instrukcje...
	}, 1000);
}

Funkcja powyżej wykona się jeden raz. A jeśli chcesz "ciągle" sprawdzać to użyj: setInterval

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1