JS uruchamianie rozszerzeń

0

Cześć, od dłuższego czasu szukam jak uruchomić plik .bat za pomocą JS. Chce dać prostego if-a, jeśli stanie się coś to wywołaj plik bat wyłączający komputer (tylko dla swoich potrzeb) Znalazłem jak to zrobić, ale działa tylko za pomocą IE. Wieć zaistalowałem dodatek IE TAB. I tu prośba do was. Jak zrobić żeby z poziomu JS móc załączyć otwieranie tego rozszerzenia z poziomu kodu? Moim innym pomysłem jest ciągle pracująca przeglądarka IE która czeka aż coś się stanie na chrome. Ale nie wiem czy to jest do zrobienia. Jakieś pomysły?

1

Brzmi jak problem X/Y.
Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć.

0

Chce osiągnąć takie coś. Jeśli wartość (która spada) osiągnie 0 to komputer ma się wyłączyć.

2

Brzmi jak opis prymitywnego wirusa lub innego oprogramowania szkodzącego. Wielu deweloperów starało się żeby JavaScript z przeglądarki nie miał dostępu to uruchamiania programów na komputerze. To że działa na IE to znak że IE jest tragiczną przeglądarką

0

No wiem, że to wygląda jak wirus. Ale po prostu potrzebuje czegoś takiego tylko dla siebie ew. znajomych którzy mnie poproszą. Chce to wykorzystać w celu oszczędzania energii :D. To jak ktoś coś wie? Chociażby czy istnieje możliwość włączenia funkcji dodatku z poziomu kodu?

1

a nie możesz po ludzku użyć apek które coś takiego robią? Przeglądarki są odizolowane od reszty sprzętu i nie mogą wykonywać takich działań.

0

A znasz aplikacje która jest w stanie warunkowo wyłączyć komputer? W zależności od wartości?

0

o jaki warunek chodzi?

0
Ludwiniak Wiktor napisał(a):

A znasz aplikacje która jest w stanie warunkowo wyłączyć komputer? W zależności od wartości?

Jak umiesz programować w JavaScripcie to sam ją sobie napisz, ale w node.js, interpreterze JavaScriptu odpalanym z konsoli. Wtedy JS powinien mieć dostęp do wszystkiego. Zwłaszcza jak uruchomisz node.js z prawami admina

3

Zarejestruj w systemie własny pseudoprotokół.
Podepnij do niego program zamykający kompa.
Wywołaj w przeglądarce linka z tym protokołem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1