Importowanie pliku zawierającego interfejs (rozszerzenie .d.ts) do innego pliku typescriptowego

Odpowiedz Nowy wątek
2020-02-17 01:01

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 3 dni temu

0

Czy możliwe jest importowanie pliku zawierającego interfejs klasy (rozszerzeniem .d.ts) do innego pliku typescriptowego? Przy próbie importu pojawia się następujący komunikat:

"An import path cannot end with a '.d.ts' extension. Consider importing './car.controller' instead."

Próbowałem zaimportować interfejs car.controller.d.ts do pliku car.controller.
Dodam, że w projekcie jest używany gulp.

edytowany 3x, ostatnio: konewka85, 2020-02-17 01:09
Hej! Twój post prawdopodobnie zawiera niesformatowany kod. Użyj znaczników ``` aby oznaczyć, co jest kodem, będzie łatwiej czytać. (jestem botem, ta akcja została wykonana automatycznie, prawdopodobieństwo 0.9924151) - Tasmanian Devil 2020-02-17 01:13
Nie znam się jeszcze na plikach d.ts, ale że ogólnie zacząłem przygodę z TypeScriptem, to z ciekawości zapytam: co to są pliki .controller? To coś może z jakimś frameworkiem – Angular, React? - Silv 2020-03-08 03:29

Pozostało 580 znaków

2020-02-17 01:54

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Dlaczego używasz rozszerzenia .d.ts zamiast .ts? ._.

Pozostało 580 znaków

2020-02-17 07:42

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 3 dni temu

0
baant napisał(a):

Dlaczego używasz rozszerzenia .d.ts zamiast .ts? ._.

Ponieważ d.ts to domyślne rozszerzenie dla plików interfejsowych w typescripcie. Po zmianie tego pliku na rozszerzenie .ts i przy próbie jego importu pojawia się podobny komunikat co przy próbie importu pliku .d.ts:

"An import path cannot end with a '.ts' extension. Consider importing './car.controller' instead."

Hej! Twój post prawdopodobnie zawiera niesformatowany kod. Użyj znaczników ``` aby oznaczyć, co jest kodem, będzie łatwiej czytać. (jestem botem, ta akcja została wykonana automatycznie, prawdopodobieństwo 0.9926756) - Tasmanian Devil 2020-02-17 07:43

Pozostało 580 znaków

2020-02-17 13:22

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

1
  1. Nie podaje sie rozszerzen w imporcie przeca..
  2. Szpecem nie jestem ale wydaje mi sie, że .d.ts jest do czegoś innego niż plik z interfejsem.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0