Importowanie pliku zawierającego interfejs (rozszerzenie .d.ts) do innego pliku typescriptowego

0

Czy możliwe jest importowanie pliku zawierającego interfejs klasy (rozszerzeniem .d.ts) do innego pliku typescriptowego? Przy próbie importu pojawia się następujący komunikat:

"An import path cannot end with a '.d.ts' extension. Consider importing './car.controller' instead."

Próbowałem zaimportować interfejs car.controller.d.ts do pliku car.controller.
Dodam, że w projekcie jest używany gulp.

0

Dlaczego używasz rozszerzenia .d.ts zamiast .ts? ._.

0
baant napisał(a):

Dlaczego używasz rozszerzenia .d.ts zamiast .ts? ._.

Ponieważ d.ts to domyślne rozszerzenie dla plików interfejsowych w typescripcie. Po zmianie tego pliku na rozszerzenie .ts i przy próbie jego importu pojawia się podobny komunikat co przy próbie importu pliku .d.ts:

"An import path cannot end with a '.ts' extension. Consider importing './car.controller' instead."

1
  1. Nie podaje sie rozszerzen w imporcie przeca..
  2. Szpecem nie jestem ale wydaje mi sie, że .d.ts jest do czegoś innego niż plik z interfejsem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1