dwie cyfry silni

0

Witam, napisałem program, który u mnie działa a na spoju wyświetla mi się błąd wykonania NZEC, wie ktoś czemu? Oto kod:


const howMany = prompt('how many cases?');
for (i = 0; i < howMany; i++) {
    const givenVariable = prompt('givenVariable');
    let u, d;
    if (givenVariable == 0 || givenVariable == 1) {
        u = 1;
        d = 0;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 2) {
        u = 2;
        d = 0;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 3) {
        u = 6;
        d = 0;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 4) {
        u = 4;
        d = 2;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 5 || givenVariable == 6 || givenVariable == 8) {
        u = 0;
        d = 2;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 7) {
        u = 0;
        d = 4;
        alert(d + ' ' + u);
    } else if (givenVariable == 9) {
        u = 0;
        d = 8;
        alert(d + ' ' + u);
    } else {
        u = 0;
        d = 0;
        alert(d + ' ' + u);
    }
}

1

Tutaj masz na przykładzie Pythona -> https://www.geeksforgeeks.org/nzec-error-python/
Jeśli loguje ci konkretny błąd, to najpierw poszukaj w internecie co znaczy, bardzo często już ktoś go rozwiązał, także możesz znaleźć gotowe rozwiązanie

0

https://pl.spoj.com/problems/FCTRL3/ - link

2

W przypadku SPOJa nie powinieneś wykorzystywać prompt() / alert(), a funkcje I/O odpowiednie dla danego silnika (rhino / SpiderMonkey - masz do wyboru w trakcie wysyłania zadania).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1