Chcę, aby plik program2_kod.php uruchamiało kliknięcie na obrazek na stronie w galerii. Jak to zrobić ? Dziękuję za podanie szczegółowego kodu wraz z objaśnieniami.

0
Mam kod:

<form enctype="multipart/form-data" action="program2_kod.php" 
method="post" >
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="512000" />
<input type="file" name="nazwa_pliku" />
<input type="submit" value="wyślij" />
</form>

Chcę, aby plik program2_kod.php uruchamiało kliknięcie na obrazek na stronie w galerii. Jak to zrobić ? Dziękuję za podanie szczegółowego kodu wraz z objaśnieniami. 

Jak zrobić po kliknięciu tego obrazka dodanie tego obrazka do katalogu na serwerze w pliku program2_kod.php ?  Wcześniej wykorzystywałem tą komendę, ale to było pole wyboru plików. 
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['nazwa_pliku']['name']);

Dziękuję za pomoc. 



1
adamon napisał(a):
Chcę, aby plik program2_kod.php uruchamiało kliknięcie na obrazek na stronie w galerii. Jak to zrobić ? Dziękuję za podanie szczegółowego kodu wraz z objaśnieniami.

https://stackoverflow.com/a/3139828/3238517
https://stackoverflow.com/a/3381621/3238517

adamon napisał(a):
Jak zrobić po kliknięciu tego obrazka dodanie tego obrazka do katalogu na serwerze w pliku program2_kod.php ?  Wcześniej wykorzystywałem tą komendę, ale to było pole wyboru plików.

https://lmgtfy.com/?q=javascript+upload+image&iie=1

0

No dobra może to otworzy nowe okno ze zdjęciem, ale mi chodzi, aby po kliknięciu na to zdjęcie właśnie to zdjęcie zostało wysłane do wybranego katalogu na serwerze, na którym znajduje się strona, jak i do do tabeli w sq ?l

1

To co ty chcesz osiągnąć jest arcyniebezpieczne i żadna normalna przeglądarka na to nie pozwoli.

0

A to co robi ? $uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['nazwa_pliku']['name']);

Jak to przerobić.

0
adamon napisał(a):

No dobra może to otworzy nowe okno ze zdjęciem, ale mi chodzi, aby po kliknięciu na to zdjęcie właśnie to zdjęcie zostało wysłane do wybranego katalogu na serwerze, na którym znajduje się strona, jak i do do tabeli w sq ?l

Ale po co?
Skoro ktoś może kliknąć zdjęcie na twojej stronie to znaczy że ty już masz to zdjęcie bo jest na twojej stronie. Nie rozumiem idei

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1