Plik JQuery się nie ładuje

0

Witam,

jaki może być powód nie ładowania się skryptu JQuery ze skryptu?
W mvc mam taką linijkę <script type="text/javascript" src="~/js/script.js"></script> i te skrypty się w ogóle nie ładują. Jak je dodam do pliku Layout.html w znacznikach <script></script> to wtedy nie ma problemu.

1

Sprawdź ścieżki i uprawniania do plików/katalogów.

0

...a ta tylda to co znaczy?

być może pod Linuxem to zadziała jako home, ale nie jestem pewien. Zastanawiam się czy w htmlu to przejdzie.

0
jurek1980 napisał(a):

Sprawdź ścieżki i uprawniania do plików/katalogów.

Ścieżka i uprawnienia są ok

@Haskell
To z automatu podpowiada framework. Identycznie mam ze stylami <link rel="stylesheet" href="~/css/styles.css" />, które mi działają

0

Podaj ścieżki absolutne na próbę.
Co to za framework - może to naprowadzi kogoś na trop.

0

W headzie ścieżki mam takie:

<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.4.1/css/bootstrap.min.css">
<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css">
<script src="~/lib/jquery/dist/jquery.min.js"></script>
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.16.0/umd/popper.min.js"></script>
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.4.1/js/bootstrap.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="~/js/script.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="~/css/styles.css" />

to co jest w miejscu tyldy to katalog wwwroot. I wszystko tu działa prócz tego pliczku script.js

0

Wywal tą tyldę na próbę i podaj ścieżkę absolutną jaka widziana jest po stronie przeglądarki. Jeśli pliki masz "katalog_www /js"
to podaj "js/script.js".

0
jurek1980 napisał(a):

Wywal tą tyldę na próbę i podaj ścieżkę absolutną jaka widziana jest po stronie przeglądarki. Jeśli pliki masz "katalog_www /js"
to podaj "js/script.js".

Tak to wygląda:

screenshot-20200126193009.png

0

I przy ustawieniu: <script type="text/javascript" src="js/script.js"></script>
I ciągle ten skrypt się nie pobiera? W konsoli masz 404 czy coś innego?

0

W konsoli nie mam błędów, mam tylko taki komunikat:

[Deprecation] '-webkit-appearance: button' for elements other than <button> and <input type=button/color/reset/submit> is deprecated and will be removed in M80, around February 2020. See https://www.chromestatus.com/features/4867142128238592 for more details.

Próbowałem zdebugować jakąś funkcję w tym skrypcie i mi nawet do niej nie wchodzi

0

To się bardziej tyczy CSSa.
Dokładnie opisz co Ci nie działa, bo najwyraźniej skrypt się ładuje.

0

No właśnie nic się nie dzieje.
Ustawiam punkt przy wejściu do funkcji i nic. Mam przykładowo w JQuery zamknięcie Modala po kliknięciu konkretnego buttona, jak mam ten skrypty w sekcji <script></script> w pliku Layout to jest ok, jak jest tam przeniesione to nie działa. Inny skrypt - sprawdzający caps locka przy logowaniu, też nie działa

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1