Jak zmienić <title> dla całej aplikacji Vue

0

Cześć, pytanie trochę trywialne, ale nigdzie w kodzie nie mogę znaleźć miejsca, gdzie ustawia się tytuł strony i defaultowo pokazuje mi Vue App. W necie doszukałem się, że można zmienić to w routerze dla konkretnych routów, jednak ja chciałbym zmienić to globalnie, aby w przeglądarce w zakładce dodać własną nazwę oraz wgrać logo. Help
EDIT: w projekcie Vue nie mam pliku main.html, co chyba wiąże się z ostatnią wersją Vue

0

A chcesz żeby ten tytuł był cały czas taki sam, czy ma być dynamiczny?

0
TomRiddle napisał(a):

A chcesz żeby ten tytuł był cały czas taki sam, czy ma być dynamiczny?

Chcę, żeby wszędzie był taki sam, ale chcę też dodać logo

0

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

0

Sprawdź w package.json pole name.

0
twoj_stary_pijany napisał(a):

Sprawdź w package.json pole name.

Przeszukałem cały projekt w poszukiwaniu frazy "Vue App" i nic nie znalazłem, także tam też nie będzie

0
TomRiddle napisał(a):

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

nie mam takiego pliku, zresztą nie mam żadnego z rozszerzeniem .html

0
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

nie mam takiego pliku, zresztą nie mam żadnego z rozszerzeniem .html

Pokaż kod

0
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

nie mam takiego pliku, zresztą nie mam żadnego z rozszerzeniem .html

Pokaż kod

To raczej sporej wielkości projekt

0
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

nie mam takiego pliku, zresztą nie mam żadnego z rozszerzeniem .html

Pokaż kod

To raczej sporej wielkości projekt

Wrzuć na githuba albo do zipa, bez obrazków i binarek, sam kod.

0
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Budujesz to webpackiem? Jak tak to pokaż public.html.

nie mam takiego pliku, zresztą nie mam żadnego z rozszerzeniem .html

Pokaż kod

To raczej sporej wielkości projekt

Wrzuć na githuba albo do zipa, bez obrazków i binarek, sam kod.

wybacz, ale raczej nie chcę dzielić się tutaj swoim projektem, tworząc projekt użyłem vue cli 3 w ten sposób: https://cli.vuejs.org/guide/creating-a-project.html

0

Pokaż plik vue.config.js

0
TomRiddle napisał(a):

Pokaż plik vue.config.js

To plik opcjonalny i nie generuje się podczas tworzenia projektu

0

struktura:
-projekt
--node_modules
--src
---components
---plugins
---store
---views
--App.vue
--main.js
--router.js
-.gitignore
-babel.config.js
-package.json
-package-lock.json
-README.md

0
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Pokaż plik vue.config.js

To plik opcjonalny i nie generuje się podczas tworzenia projektu

W router.js daj:

{
    path: '/',
    component: App,
    meta: {
      title: 'Tutaj Twój tytuł',
    }
}
0
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Pokaż plik vue.config.js

To plik opcjonalny i nie generuje się podczas tworzenia projektu

W router.js daj:

{
    path: '/',
    component: App,
    meta: {
      title: 'Tutaj Twój tytuł',
    }
}

nadal nic niestety

0
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Pokaż plik vue.config.js

To plik opcjonalny i nie generuje się podczas tworzenia projektu

W router.js daj:

{
    path: '/',
    component: App,
    meta: {
      title: 'Tutaj Twój tytuł',
    }
}

nadal nic niestety

Pokaż jak wygląda Twój router.js. Jeśli wkleiłeś to bezśporednio do Vue Router, i otworzyłeś path /, biorąc pod uwagę że nie masz server-side rendering, bo mówisz że używasz vue-cli, to to musi Ci podmienic tytuł. Pokaż kod, chociaż router'a.

0
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Pokaż plik vue.config.js

To plik opcjonalny i nie generuje się podczas tworzenia projektu

W router.js daj:

{
    path: '/',
    component: App,
    meta: {
      title: 'Tutaj Twój tytuł',
    }
}

nadal nic niestety

Pokaż jak wygląda Twój router.js. Jeśli wkleiłeś to bezśporednio do Vue Router, i otworzyłeś path /, biorąc pod uwagę że nie masz server-side rendering, bo mówisz że używasz vue-cli, to to musi Ci podmienic tytuł. Pokaż kod, chociaż router'a.

import Vue from 'vue'
import Router from 'vue-router'
import Home from './views/Home.vue'

import authStore from './store/modules/auth'

import SignIn from './views/auth/SignIn'
import SignUp from './views/auth/SignUp'

import Dashboard from './views/dashboard/Dashboard'
import SearchResult from './views/search/SearchResult'

import Ranking from './views/shared/Ranking'

import User from './views/user/User'
import UserInfo from './views/user/UserInfo'
import Owned from './views/user/Owned'
import Rated from './views/user/Rated'
import Friendslist from './views/user/Friendslist'
import Wishlist from './views/user/Wishlist'
import Settings from './views/user/Settings'
import Notification from './views/user/Notification'
import Message from './views/Messages/Message'

import AdminDashboard from './views/admin/AdminDashboard'

Vue.use(Router)

export default new Router({
    mode: 'history',
    base: process.env.BASE_URL,
    routes: [
        {
            path: '/',
            component: Home,
            name: 'home',
        },
        {
            path: '/signin',
            component: SignIn,
            name: 'signin',
        },
        {
            path: '/signup',
            component: SignUp,
            name: 'signup'
        },
        {
            path: '/dashboard',
            component: Dashboard,
            name: 'dashboard',
            beforeEnter (to, from, next) {
                if(authStore.state.idToken) {
                    next()
                } else {
                    next('/signin')
                }
            },
        },
        {
            path: '/searchResult',
            component: SearchResult,
            name: 'searchResult'
        },
        {
            path: '/notification',
            component: Notification,
            name: 'notification'
        },
        {
            path: '/user/:id',
            name: 'user',
            component: User,
            children: [
                /*{
                    path: '',
                    component: UserInfo,
                    name: 'userInfo'
                },*/
                {
                    path: 'owned',
                    component: Owned,
                    name: 'owned'
                },
                {
                    path: 'rated',
                    component: Rated,
                    name: 'rated'
                },
                {
                    path: 'friends',
                    component: Friendslist,
                    name: 'friends'
                },
                {
                  path: 'wishlist',
                  component: Wishlist,
                  name: 'wishlist'
                },
                {
                    path: 'settings',
                    component: Settings,
                    name: 'settings'
                },
            ],
            beforeEnter (to, from, next) {
                if(authStore.state.idToken) {
                    next()
                } else {
                    next('/signin')
                }
            }
        },
        {
          path: '/ranking',
          name: 'ranking',
          component: Ranking,
            beforeEnter (to, from, next) {
                if(authStore.state.idToken) {
                    next()
                } else {
                    next('/signin')
                }
            }
        },
        {
          path: '/messages',
          name: 'messages',
          component: Message,
            beforeEnter (to, from, next) {
                if(authStore.state.idToken) {
                    next()
                } else {
                    next('/signin')
                }
            }
        },
        {
            path: '/admindashboard',
            name: 'admindashboard',
            component: AdminDashboard,
            beforeEnter (to, from, next) {
                if(authStore.state.idToken) {
                    next()
                } else {
                    next('/signin')
                }
            }
        }
    ]
})

0

Noi gdzie jest ten kod który Ci dałem?

0
TomRiddle napisał(a):

Noi gdzie jest ten kod który Ci dałem?

usunąłem go, bo nie działał, wrzuciłem go pod komponent Home

0
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Noi gdzie jest ten kod który Ci dałem?

usunąłem go, bo nie działał, wrzuciłem go pod komponent Home

To pokaż kod tak jak wyglądał jak je połączyłeś.

0
TomRiddle napisał(a):
Nindzia napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Noi gdzie jest ten kod który Ci dałem?

usunąłem go, bo nie działał, wrzuciłem go pod komponent Home

To pokaż kod tak jak wyglądał jak je połączyłeś.

{
path: '/',
component: Home,
name: 'home',
meta: {
title: 'Tutaj Twój tytuł',
}
},

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1