Opacity animacja

0

witam, w jaki sposób mogę zrobić animacje opacity:
przykładowo od początku jest opacity 1 po paru sekundach zmienia się na opacity 2 na np 5 sekund potem to wraca to opacity 1 i tak w kółko.

$(document.body).animate({ opacity: 1/2 }, 10000);

mam coś takiego ale to tylko działa w jedną stronę, opacity wlacza sie ale juz nie wraca z powrotem do tego co bylo.

1

zrób to na css a jeśli chcesz mieć możliwość włączenia i wyłączenia tej animacji to przypisz ją do klasy i tę klasę dodawaj i usuwaj za pomocą js.

1

Tak jak @mr_jaro napisał lepiej jest użyć CSS-a.

Kod który opisałeś powinien zająć 15-30 minut. Jeśli piszesz animację w CSS pierwszy raz w życiu. Powiedziałabym że około 3-5h.

To co opisałeś można zrobić w CSS w bardzo łatwy sposób i co więcej jest to wykonalne. Więc jeśli zastanawiasz się czy można uzyskać taki efekt który opisałeś - tak można.

Widziałam trochę Twoich tematów i fajnie jakbyś się otworzył też na inne rozwiązania niż JQUERY ponieważ to nie zawsze będzie najoptymalniejsze i im więcej metod znasz jak coś zrobić tym lepiej możesz dobierać metodę do problemu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1