Autorotacja materiału wideo w mobilu.

0

Witam,

Czy ma ktoś doświadczenie jak zrobić, aby po kliku w video w mp4 otworzyło się ono domyślnie w poziomie w trybie fullscreen na urządzeniach mobilnych?

0

Nie robiłam nigdy żadnego fullscreena, ale jeśli chcesz zapobiec autobracaniu materiału wideo razem z ekranem, to sugeruję coś w stylu:

@media (orientation:portrait) {
.klasa_mojego_wideo {
  transform: rotate(90deg);
}
}
0

Dzięki:)
Ja nie chce zapobiec, jak chce wymusić odwrócenie nagrania w poziom:)

0
Marek Daniel napisał(a):

Dzięki:)
Ja nie chce zapobiec, jak chce wymusić odwrócenie nagrania w poziom:)

W sumie to nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest możliwe, ale widzę, że tak:

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Detecting_device_orientation

https://stackoverflow.com/questions/56649018/device-orientation-sensor-to-css-transform

0

Dzięki,
Wiesz co, ja tego nie ogarnę, ale mam pytanie czy odpłatnie zgodziłabyś się to zrobić?
Jeżeli tak, to napisz mi na PW swoją ofertę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1