Textarea i v-model

0

Cześć, chciałbym połączyć wartość wpisywanego tekstu z wartością comment:

<v-textarea
                                    solo
                                    label="Write a comment"
                            ></v-textarea>

<script>
export default {

        data() {
            return {
                comment: '',
            }
        },

Nie chcę używać v-model, bo takich textarea na stronie będę miał sporo. Wie ktoś jak to obejść? Na stronie dokumentacji vuetify nie jest to zbyt jasno wytłumaczone (https://vuetifyjs.com/en/components/textarea))

0
  • Co chcesz zrobić?
  • Dlaczego używasz tu jakichś v-textarea (zwłaszcza, że piszesz, iż nie chcesz ich używać)?
0
Freja Draco napisał(a):
  • Co chcesz zrobić?
  • Dlaczego używasz tu jakichś v-textarea (zwłaszcza, że piszesz, iż nie chcesz ich używać)?

chcę w jakiś sposób sczytać wartość z text area, jeżeli skorzystam z v-model to wpisywany tekst pojawi się we wszystkich textarea a tego chcę uniknąć

0

Jest jakaś przyczyna dla której nie możesz użyć normalnego textarea?


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>tytul</title>
</head>
<body>

<textarea id="txt">To jest moja tresc</textarea>

<script>
  var txt = document.getElementById("txt").value;
  alert(txt);
</script>
  
</body>
</html>
0
Freja Draco napisał(a):

Jest jakaś przyczyna dla której nie możesz użyć normalnego textarea?


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>tytul</title>
</head>
<body>

<textarea id="txt">To jest moja tresc</textarea>

<script>
  var txt = document.getElementById("txt").value;
  alert(txt);
</script>
  
</body>
</html>

Bo używam w projekcie Vuetify.

1

Ale koniec końców, każde takie v-textarea jest kompilowane do zwykłego textarea, które może posiadać swój własny id, więc nadal możesz się do niego odwoływać.

0
Freja Draco napisał(a):

Ale koniec końców, każde takie v-textarea jest kompilowane do zwykłego textarea, które może posiadać swój własny id, więc nadal możesz się do niego odwoływać.

W sumie racja

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1