Złe wywoływanie funkcji

0

Cześć,
mam taką funkcję:

function schowaj()
{
	document.getElementById("kontener1").style.height = "70vh";
}

i wywołuję ją w taki sposób:

<center><input type="submit" id="sprawdz" value="Sprawdż" onClick="schowaj(); sprawdz();"/></center>

I kiedy wywołam schowaj() w konsoli, to działa, ale kiedy nacisnę przycisk to już nie.

2

Co to znaczy nie działa? Pojawia się jakiś komunikat błędu? Wybucha Ci komputer?
Co robi funkcja sprawdz()?

0

Faktycznie, źle opisałem, w konsoli nie ma komunikatu, że jest jakiś błąd, ale height kontenera się nie zmienia, ale jeśli dam do niej alert("test") to wyskakuje alert. Funkcja sprawdz() wygląda tak:

function sprawdz()
{
	if(puste == false)
	{
		document.getElementById("kontener1").style.height = "100vh";
	}
}
1

Jesteś pewien, że sprawdz() od razu nie nadpisuje kontenera nową szerokością?

3

Weź nazwij funkcję zamiast sprawdz, to "check" po angielsku, może zadziała xD (na serio, tak przypuszczam, że masz konflikt nazw - przypisałeś divowi id="sprawdz", a niestety to powoduje widocznie zabrudzenie przestrzeni globalnej nazw https://jsfiddle.net/pxL7rhqy/ więc moje przypuszczenie jest takie, że sprawdz to już element DOM, a nie funkcja (weź zrób console.log(sprawdz) w on kliku i zobacz co ci pokazuje)

0
Patryk27 napisał(a):

Jesteś pewien, że sprawdz() od razu nie nadpisuje kontenera nową szerokością?

Teraz zauważyłem, że kontener ma transition-duration: 1s;, więc dodałem timeout i działa, dziękuję za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1