Google Analitytics API, Facebook SDK, itp. - Jak się łączyć i pobierać dane?

0

Cześć wszystkim :) Planuję poszerzać wiedzę i szukam podpowiedzi. Wybór padł na WordPressa (mimo wszystko nadal popularny). Do tego chciałbym pobawić się z API, np. coś typu wyciąganie z GA jakiś statystyk i prezentacja tego na swojej stronie w bardziej przystępny sposób. Poczytałem coś dokumentacji GA, ale wiele mi to nie rozjaśniło. Może ktoś pomoże :)
Jak się do tego zabrać?
Jak prawidłowo łączyć się z Google Analytics API, Facebook SDK, itp.?
Jak poruszać się i pobierać określone informacje?
Może ktoś poleci jakieś ciekawe i przystępne do nauki materiały?

0

Naprawde myslisz ze haslo "google analytics wordpress tutorial" jest tak unikalne ze warto do niego zakladac watek?

https://benmarshall.me/google-analytics-api-tutorial/

0
vpiotr napisał(a):

Naprawde myslisz ze haslo "google analytics wordpress tutorial" jest tak unikalne ze warto do niego zakladac watek?

https://benmarshall.me/google-analytics-api-tutorial/

Tak właśnie myślę jako całkowity początkujący w tym temacie i szukam podpowiedzi u bardziej doświadczonych osób ;) Szukam materiałów gdzie mógłbym zobaczyć jak za pomocą JS prawidłowo łączyć się i używać tego API, a jednocześnie popracować coś na WordPressie. Ktoś doświadczony może poleci coś na początek, żeby nie kopać się z koniem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1