Automatyczna aktualizacja danej strony na podstawie wyboru innego uzytkownika

0

Witam,
Chciałbym zapytać w jaki sposób najłatwiej zrealizować mały projekcik? Założenie jest takie: jeden użytkownik będzie wybierał sobie na stronce jakaś opcję.(wcisnie załóżmy jeden z trzech dostępnych przycisków) natomiast na stronie wyswietlanej na telebimie wyświetli się informacja (baner, filmik lub coś w podobie).
Czy coś takiego jest możliwe za pomocą ja lub jakiegoś frameworka?
Nie chodzi mi o konkretny kod, tylko naprowadzenie mnie w jakim kierunku szukać, z czego korzystać,gdyż jestem dość początkujący w js i nie wiem co mogę do tego wykorzystać.
Chciałbym zaznaczyć że nie chcę wykorzystywać do tego żadnej bazy danych.

0

Pewnie. Ale będzie ci do tego potrzebny jakiś backend, który obsłuży zapytania przychodzące ze strony a następnie będzie coś z nimi robił. Czyli w tym przypadku wyświetlał odpowiednią rzecz na telebimie.

0

Domyślam się, tylko czy wystarczy do tego np Angular i obsługa json? Czy trzeba coś bardziej kombinować? Pytam bo nie chciałbym stracić całego dnia na próbach a poznie oka ze się przyslowowa d... :)

1

Brzmi jak zastosowanie dla Websocketa albo Server Side Events

0
Mbak napisał(a):

Domyślam się, tylko czy wystarczy do tego np Angular i obsługa json? Czy trzeba coś bardziej kombinować? Pytam bo nie chciałbym stracić całego dnia na próbach a poznie oka ze się przyslowowa d... :)

Zamierzasz używał angulara do obsługi 3 przycisków?
Przecież to się mija z celem.

0

Trzy przyciski to przykład tylko. Chodzi mi o ideę, w rzeczywistości opcji ma być kilkadziesiat. A nie znam jeszcze na tyle js ani żadnego frameworka żeby wiedzieć jak to zrobić. Jeśli będę wiedział czego mam użyć to dalej sobie poradzę (chyba :))

1

Jak napiszesz trochę dokładniej co jest Ci potrzebne (bo wybacz, ale to co napisałeś - "jak sobie kliknie, to się pokaże coś na telebimie" to trochę mało konkretny opis problemu) to będziemy mogli coś doradzić. Być może wcale pójście w webówkę i JS nie jest najlepszą opcją, ale np. jakaś komunikacja po TCP/UDP i klient desktopowy. Napisz dokładnie, co chcesz uzyskać.

1

Power point w trybie prezentacji? Ja bym to tak zrobił, że przyciski zmieniałyby stan aplikacji w bazie i pewnie po jakimś WebSocet można wówczas przeładować stronę na "telebimie".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1