Pomoc w skrupcie w JS

0

Witam
nie mogę zrobić czegoś takiego :
screenshot-20190621184359.png

Poki co użułem :

<div class="topbar">
			<div class="topbarL">
			W internecie znajdziesz setki tutoriali pokazujących najnowsze techniki. 
A to funkcja strzałkowa, a to jak korzystać z async i await, 
a to jak robić połączenia fetchem czy chociażby zastosowanie modułów. Małe, konkretne, piękne
				
				</div>
			<div class="topbarR">
			</div>
	</div>

Oraz :

.topbar
{
 
	background-color: #fff;
	color: #000;
	height: 200px;
  width: 800px;
  margin-left: auto; 
  margin-right: auto;
  margin-top: 20px;
  margin-bottom: 20px;
  float: center;
	clear:both;
	text-align: center;
  padding: 10px 10px;
  border: 1px solid black;
  position: relative;

  

}

.topbarL
{
	float:left;
	padding: 20px;
	width: 350px;
	text-align: center;
	border-right: 2px dotted #000;
	
}

.topbarR
{
	float: left;
	padding: 20px;
	width: 350px;
	font-size: 16px;
	text-align: justify;
	
}

I jakoś się trzyma na środku strony, lecz po prawej stronie muszę zrobić jakby licznik tzn umiescic button który po nacisnieciu przewinie mi tekst po prawej oraz zmieni tekst po lewej.
Nie mam pojecia jak to zrobic. Jęsli ktoś wie i moze mi pomoc to chetnie skorzystam z wiedzy - a poza tym jak takie coś się fachowo nazywa ?

Pozdrawiam wszystkich
Antonio Wal Teraz

0

Potrzebuję skryptu

1
Antonio Wal Teraz napisał(a):

po prawej stronie muszę zrobić jakby licznik tzn umiescic button który po nacisnieciu przewinie mi tekst po prawej oraz zmieni tekst po lewej.
Nie mam pojecia jak to zrobic.

Nie mam pojęcia jak ma wyglądać to, co chciałbyś uzyskać.

0

Moim zdaniem @Antonio Wal Teraz chodzi o to, by tytuły w sekcji po prawej stronie przewijały się (scrollowały) góra-dół. Kiedy dany tytuł zostanie przewinięty na pozycję "tytułu głównego", czcionka powinna zmienić się na większą (jak widać, jest to obecnie tytuł "01 Misja"), a tekst po lewej powinien zmienić się zgodnie z tym, do czego odnosi się dany tytuł. Tak by sugerował obecny layout.

Przycisk, który wykonuje takie przewinięcie o jeden tytuł, ma być po prawej stronie. Na obecnym layoucie widzę przycisk, ale nie jestem pewien, czy to jest taki/ten przycisk, jaki/który ma być docelowo. Moim zdaniem strzałka na przycisku sugerowałaby, że obie sekcje – i prawa, i lewa – przewijają się na boki. Z drugiej strony po wyglądzie tej sekcji po prawej domyślam się, że chodzi o przewijanie góra-dół, a nie na boki. Więc tu jest pewna nieścisłość.

Widzę jeszcze trzecią, dość nieintuicyjną możliwość, że tylko prawa sekcja ma przewijać się na boki, a lewa nie.


PS. Nie sprawdzałem kodu, piszę tylko z oceny zamieszczonej grafiki.

0

Dzięki za sugestie ale jednak pozostanę przy swojej interpretacji ale nawet gdybyś miał rację to i tak potrzebuję kodu na to.

0

@Antonio Wal Teraz: Ale właśnie o to chodzi, że nie jesteśmy pewni, jak wygląda Twoja interpretacja. Mógłbyś konkretnie powiedzieć, co w moim rozumieniu jest nieodpowiednie?

1
Antonio Wal Teraz napisał(a):

potrzebuję kodu na to.

Macie czas do 20!

#pdk

:)

0

Prawa strona jak w bębnie colta przewija się napis - tytuł, animacja z góry na dół po kliknięciu przycisku i jednocześnie po lewej stronie według tytułu przewija się cały tekst animacja dowolna, z góry na dół albo od lewej do prawej w sumie to jest obojętne. Taka jest moja interpretacja.

A tak swoja drogą czy ktoś może ma jakieś namiary na dobry samouczek od podstaw - reacta i angulara ?

2
Antonio Wal Teraz napisał(a):

A tak swoja drogą czy ktoś może ma jakieś namiary na dobry samouczek od podstaw - reacta i angulara ?

Opanuj najpierw CSS i JS.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0