Angular 7 / Jak zrobić synchronizacje z baza danych w tle?

0

Piszę prostą aplikację w angular 7. Jest to baza klientów.
Komunikację z bazą danych zamierzam rozwiązać w sposób następujący:

  1. Po uruchomieniu aplikacji lista klientów będzie ładowana do tablicy lista_Klientow: Klient[] za pomocą HttpClient.
lista_Klientow: Klient[];
  1. Nastepnie wykonywany będzie klon tej tablicy tak, że będą dwie tablice zawierające takie same obiekty.
    Obiekty z pierwszej zostaną załadowane na stronę gdzie użytkownik będzie mógł je modyfikować.
    Natomiast druga (KLON) będzie przechowywać stan faktyczny w bazie.
lista_Klientow: Klient[];
clone_Lista_Klientow: Klient[];

Chce do tego podłączyć jakiegoś LISTENERA aby porównywał stan danych w obu tablicach i gdy zmieni się wartość w pierwszej tablicy to w tle zostanie wysłany update do bazy danych.
Zależy mi żeby:
a) użytkownik nie musiał czekać, aż wykona się zapis do bazy.
b) aby aplikacja mogła działać gdy nie ma zasięgu.

Podejrzewam, że są gotowe rozwiązania, które jest lepiej użyć niż tworzyć własne.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.

0

PouchDB na froncie i CouchDB na backendzie - mchoinka dziś, 05:51>

:D dzięki wielkie. Właśnie czegoś takiego szukam

1
TomDom napisał(a):

PouchDB na froncie i CouchDB na backendzie - mchoinka dziś, 05:51>

:D dzięki wielkie. Właśnie czegoś takiego szukam

Ewentualnie masz meteor.js co robi juz cos takiego out of the box

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1