Zastępca Google Maps

0

Witam tak jak w temacie jakieś inne api godne polecenia ?

0

OpenStreetMap? Zależy czego szukasz.

0

Chcę zrobić po prostu żeby wyświetlało na mapie twoje położenie, np. restauracje obok czy coś takiego takie funkcje jak google maps api daje.

0

np. restauracje obok to wbrew pozorom całkiem skomplikowana funkcjonalność, która wymaga złożonej, żywej infrastruktury (ktoś musi te restauracje oznaczać, prawda?) - póki nie powiesz konkretnie czego oczekujesz (bez żadnego aaa może coś takiego jak ma google, ale w sumie to nie do końca), nie będzie możliwe udzielenie odpowiedzi na Twoje pytanie.

Podchodząc do tematu od drugiej strony: skoro szukasz czegoś takiego jak Google Maps... dlaczego nie wybierzesz Google Maps?

0

Nie wybiorę google maps bo nie mam karty i nie mam jaki api key'a wziąć. Napiszę trochę więcej co chce stworzyć to tak : 1. Po wejściu na stronę pobiera się lokalizacja twoja na mapie i później wyszukuje w pobliżu restauracje, które będą oceniane, wyświetlanie trasy z a do z. Wiem, że to trudne dlatego sam nie robię tylko z osobą o wiele większym doświadczeniu ode mnie. Jeżeli czegoś nie będzie można zrobić to zrezygnujemy z tej opcji.

0

Google Maps jest najlepsze, nie znajdziesz chyba nic porównywalnego. No i nadal możesz korzystać za free do iluś tam tysięcy requestów, tylko musisz podpiąć kartę. Więc w przypadku małych ruchów nadal nic nie będzie trzeba płacić, więc wg mnie nie ma sensu szukać czegoś innego.

EDIT: Sorki, napisałeś posta, gdy ja już swojego pisałem i nie zauważyłem.

0

Nie wybiorę google maps bo nie mam karty i nie mam jaki api key'a wziąć

To idź do banku i załóż? :-P

Wiem, że to trudne dlatego sam nie robię tylko z osobą o wiele większym doświadczeniu ode mnie.

Nie może on(a) wziąć klucza na siebie?

0

W sumie nadal działa opcja wstawiania google maps przez iframe, to wtedy nie trzeba żadnego API. Wchodzisz w udostępnij i wybierasz umieszczenie mapy. Ale to raczej nie pomoże nic z wyszukiwaniem jakichś miejsc na mapie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1