Jak włączyć skrypt przed załadowaniem strony

0

Witam wszystkich.
Jak mogę zrobić tak, żebym najpierw wykonał jakiś skrypt js, a później dopiero załaduje się strona?

0

Jeśli umieścisz znacznik script przed body, uruchomi się on zanim zostanie załadowana strona:

<script>
  alert('x');
</script>
<body>
</body>

Standardowo jednak najprawdopodobniej mamy do czynienia z problemem X/Y, stąd muszę zapytać: dlaczego chcesz uruchomić skrypt przed załadowaniem strony?

0

Chce zrobić coś na zasadzie zalogowanego użytkownika. Przez API z servera dostaje informacje np. user_id, session_id itp. i mam za zadanie zapisać aktywną sesję i w js'sie, zrobić tak, jakbym był zalogowany przez 20min. I chciałem zrobić coś w stylu, że jeśli nie znajdzie ciasteczka z logowania to pojawia się opcja na górze strony: zakloguj/rejestracja, jeśli jednak ciasteczko zostanie znalezione to zamiast opcji zaloguj/rejestruj pojawi się napis "Nazwa użytkownika - zalogowany", i tak będzie sobie świecić mimo przeładowań strony i aż do momentu wygaśnięcia sesji.

0

Ano widzisz - dobrze, że zapytałem, ponieważ do tego, co próbujesz zrobić, należy podejść zupełnie inaczej :-)

Tworzysz SPA, jak rozumiem?

0

No właśnie nie wiem co tworzę, moim głównym założeniem było sprawdzić czy ciasteczko istnieje i poprzez ciasteczko ustawić panel użytkownika, albo panel logowania :D a o SPA to tylko słyszałem od kobiet, które tam chodzą :D Sam osobiście nie byłem.
Jak sam napisałeś, nie idę w dobrym kierunku to od czego powinienem zacząć, żeby iść w dobrą stronę?

0

Hm, wykorzystujesz jakiś język po stronie backendu (PHP, C#, Java itd.)?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1