Three.JS problem z wyświetlaniem tekstur

0

Witam, mam problem z moją grą napisana przy pomocy three.js. Jest to prosta gra typu flappy birds. Nie wiem czemu lokalnie uruchamiając normalnie w przeglądarce (nawet bez localhosta) działa bez zarzutu a wrzucając na server grafika się nie renderuje. Podobny problem mam z teksturami, gdy dodam je do projektu gra nie renderuje sie ani lokalnie ani na serverze. Nie wiem co może być tego przyczyną. Gdyby był błąd w kodzie po prostu nie odpaliłaby się a tutaj (przynajmniej lokalnie) pojawia się kwadracik postaci ale nie renderuje tło.
Czy ktoś wie o co może chodzić?

http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/

2

screenshot.png

1

Chyba jest coś więcej namieszane.
Ty piszesz, że gra się nie renderuje, a u mnie się w ogóle nie odpala. Mam cały czas komunikat, że mam wcisnąć F żeby rozpocząć, ale żadne wciskanie, klikanie ani inne akcje niczego nie dają, gra się nie chce odpalić.

0

Wrzuciłem folder na serwer (darmowy uczelniany ale obsługujący wszystko), który lokalnie przez file:/// odpala się i działa. Próbowałem też postawić na apachu lokalnie i jest to samo czyli też czarny ekran i nic się nie dzieje

screenshot-20190109105557.png

1

A u mnie po wejściu na podany przez Ciebie link sprawa wygląda następująco, nic nie działa, nie jestem w stanie przejść dalej.:

screenshot-20190109110509.png

2

Masz różnice w ścieżkach:

<script src='/scripts/game.js'></script>

Ta absolutna ścieżka wskazuje na nieistniejący plik http://pluton.kt.agh.edu.pl/scripts/game.js, a nie prawidłowy http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/scripts/game.js.

Zamień /scripts/ na samo scripts/ (bez początkowego slasha).

0
Patryk27 napisał(a):

Masz różnice w ścieżkach:

<script src='/scripts/game.js'></script>

Ta absolutna ścieżka wskazuje na nieistniejący plik http://pluton.kt.agh.edu.pl/scripts/game.js, a nie prawidłowy http://pluton.kt.agh.edu.pl/~pdacko/FlappyCube-master/scripts/game.js.

Zamień /scripts/ na samo scripts/ (bez początkowego slasha).

Naprowadziłeś mnie właśnie z tą ścieżką i rzeczywiście miałem napisaną inaczej lokalnie. Poprawiłem i teraz odpala sie wersja bez tekstur. Sprobuje uruchomić teraz z nimi i edytuje post za kilka minut( to jest główny problem)

@Patryk27

śmiga teraz elegancko, dziwi mnie tylko, że lokalnie ani an serwerze apache nie. Dzieki za pomoc wszystkim. Temat do zamknięcia mysle

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1