#discord.js problem z funkcją setTimeout

0

Witam, moje zapytanie polega na tym, jak zrobić aby funkcja przestawała działać, przy danym evencie. Dokładniej mówiąc chcę, aby funkcja setTimeout wyłączyła się, kiedy dany użytkownik straci range na discordzie.

setTimeout(function(){
        tomute.removeRole(muterole.id);
        message.channel.send(`<@${tomute.id}> został odmutowany!`);  
    }, ms(mutetime)); 

Potrzebuję, żeby funckja wyłączyła się, kiedy tomute (zmutowany użytkownik) już straci role muted (w kodzie ta ranga nazywa sie: muterole). Wydaje mi się, że dosyć chaotycznie to napisałem, więc w razie jakichkolwiek niejasności, proszę śmiało pytać.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc :)

2

setTimeout zwraca ci "uchwyt" do anulowania przez clearTimeout
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/WindowOrWorkerGlobalScope/setTimeout

0

Haha, dzięki wielkie! Tyle męczenia się, a wystarczyła jedna linia kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1