Instalacja NODE - nie działa npm install oraz npm -v ale działa node -v o co chodzi, w konsoli nie dzieje sie nic o co biega ?

Odpowiedz Nowy wątek
2018-12-08 22:06
0

czesc,

zrobiłem maly projekt w angular 4 jakis czas temu, teraz zainstalowałem nowego nodejs 10.

W konsoli (cmd) nie działa mi sprawdzenie wersji npm -v działa np node -v. Nie mogę zainstalować npm (mimo tego ze faktycznie jest) bo po wpisaniu ng -v mam informacje o wersji
Angular CLI: 1.6.1
Node: 10.14.1
OS: win32 x64
Angular:
...
npm install -g @angular/cli nie działą
ogólnie po tym oraz po tym npm -v i kliknieciu w konsoli entera nie dzieje sie nic, pokazuje sie poi prostu nowa linia w konsoli i tyle!

Pozostało 580 znaków

2018-12-09 03:30
0

A próbowałeś odinstalować i zainstalować ponownie? (mam na myśli albo część z tych rzeczy: Node, NPM, Angular, albo wszystkie).

ew. sprawdzić uprawnienia do odpowiednich katalogów?

albo ścieżki systemowe, czy wszystko widzi tak jak trzeba?

(ale to takie tylko ślepe strzały).


((0b10*0b11*(0b10**0b101-0b10)**0b10+0b110)**0b10+(100-1)**0b10+0x10-1).toString(0b10**0b101+0b100);

Pozostało 580 znaków

2018-12-09 09:07
0

Dzieki za odp ale dalej nie działa.
jak to jest w ogóle realne? czy instalacja xampa może miec wpływ bo tylko to ostatnio robiłem

3 razy odinstalowywałem node. Próbowałem npm ale tak samo nie działa w konsoli po prostu po nacisnieciu entera jest 1 sekundowe opoznienie jak by myslal i pojawia sie kolejna linijka gotowości i nic. Wczoraj pół dnia próbowałem to naprawić i nic, w ogóle w internecie nie znalazłem tego typu problemów, nie wiem co jest grane

  • uprawnienia ok,
  • tworzenie nowego projektu ok
  • wlaczenie server ng serve w katalogu projektu blad

node_modules appears empty, you may need to run npm install

  • npm install npm blad to samo co wyzej nic sie nie dzieje zero reakcji

Co moge i jak odinstalować żeby to naprawić?

edytowany 3x, ostatnio: rafaello12345678790, 2018-12-09 13:31

Pozostało 580 znaków

2018-12-10 14:44
0
rafaello12345678790 napisał(a):

Dzieki za odp ale dalej nie działa.
jak to jest w ogóle realne? czy instalacja xampa może miec wpływ bo tylko to ostatnio robiłem

3 razy odinstalowywałem node. Próbowałem npm ale tak samo nie działa w konsoli po prostu po nacisnieciu entera jest 1 sekundowe opoznienie jak by myslal i pojawia sie kolejna linijka gotowości i nic. Wczoraj pół dnia próbowałem to naprawić i nic, w ogóle w internecie nie znalazłem tego typu problemów, nie wiem co jest grane

  • uprawnienia ok,
  • tworzenie nowego projektu ok
  • wlaczenie server ng serve w katalogu projektu blad

node_modules appears empty, you may need to run npm install

  • npm install npm blad to samo co wyzej nic sie nie dzieje zero reakcji

Co moge i jak odinstalować żeby to naprawić?

Problem rozwiązany, musiałem 2 krotnie zainstalować i odinstalować wcześniejsza wersje node 8. Na razie zostawiłem wersje 8 nie wiem czo będzie jak zainstaluje 10 znowu

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0