Przypisanie wartości do pola input type

0

W jaki sposób przypisać dla id=idImg nową wartość value, ponieważ nie da sie w poniższy sposób.

 function Test() {
     document.getElementById("idImg").value = "Johnny Bravo";
 }
    

<input type='submit' value='test' onclick="Test()">

<form id='myForm' method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file"  id="idImg" name="fileField" value="test"><br /><br />
    <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>

wyjątek:

Uncaught DOMException: Failed to set the 'value' property on 'HTMLInputElement': This input element accepts a filename, which may only be programmatically set to the empty string.
    at Test (http://localhost:63342/test/test3.html?_ijt=6rovcmttcrsp2eir4fo6qi9jtv:82:52)
    at HTMLInputElement.onclick (http://localhost:63342/test/test3.html?_ijt=6rovcmttcrsp2eir4fo6qi9jtv:103:55)
0

Wrzuć to proszę na http://jsfiddle.net i podeślij link

0

kod
znalazłem odpowiedź, nie moge w ten sposób przypisać wartości do value

Znacie może sposoby w jaki sposób mogę wysłać tekst jako type file? nie chce go importować z pliku tekstowego, tylko np. z zmiennej string

0

A może inaczej - czy jesteś w stanie opisać, co konkretnie chcesz osiągnąć i dlaczego akurat chcesz to zrobić w ten sposób? Czy chcesz stosować jakieś hakerskie sztuczki z ciemnej strony mocy, czy chodzi o coś innego? ;)

0

Problem:
Wysłanie dużej wiadomości przez formularz post.

W jaki sposób mi sie to udało:

  • poprzez import pliku tekstowego test.txt
    <form id='myForm' method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file"  id="idImg" name="fileField"><br /><br />
    <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>

  • poprzez przypisaniu do value dużego tekstu jak poniżej
<form id='myForm' method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file"  id="idImg" name="fileField" value="000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001096109616382730109610962184218488150021842184000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000019131657191219302185167416571657111214011384191313841913136816412184021842184000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001656140011288561129140214181418112911461418872140214021402140214021657167416572202218400000000000000000000000000000000000000000000000000000000218411281111856856114511461146141816911691141814181129114614181419141814181146140214021401165716571673218400000000000000000000000000000000000000000000000000002184165611128568568568731146141914191691169114191691141811461418141914351418141911621691114611451402140216732475245802184000000000000000000000000000000000000000000000002185165711291129112911461146112911451162141919641419141916911419116214181419141916911435114614191418141811461418141816741674220324742731218400000000000000000000000000000000000000000002201193019301402141814181418141911461162114611461419143516911419169114351419141914191419169116911691141916911419141814191419140211461418169024762748274824580000000000000000000000000000000000000000245919131384112914181964169114191419114611621146141916911419141914191146169114191418114614191419141919481691141914191418141914191419141814021402196424932765302024740000000000000000000000000000000000000002201111285611461691196419641419116211461146114614191419141914191419114611461419141811621419114614181419141914181435141914021419167516911419169116911947223624932748274700000000000000000000000000000000000001929112885611291418196422201964169114191162141911461419141914191419141914191146114614191146114611291162114614191419141814191146141814181691141919641418169116911963222024752458000000000000000000000000000000000000138385611461691169119641964169116921419169114181419141914191419116314191162141911461419114611461146114611461146141914181418141811291419141916911691169116911691169119472219247421840000000000000000000000000000000000138485587314181691169119641964169216911691169214191146141911461419141914191419114611461146116311461146116211621146114614191418141914021418141916751419169116911691169019472203220222022184000000000000000000000000000000008228558561146169116911691169116911692169214351692141914191419141914191419141914191146114611461146114611461146114611621162114614181146141811451418141814181419141916911691194622032219220224580000000000000000000000000000000011118731146141816911691169116911948169116911692169216921419141914191419141914191419114611461146112911621146114611461146114611461146141814181418114516751402141814191691167419461946221824752730273100000000000000000000000000000013651128114614181419196416911419141916911692169114191691169214191419141914191419141914191146114614181146114614191402114611461146141811461418141814021402141814181402141814191690193019302202247527312731000000000000000000000000000000165711291402141916911691141914191675169216921692169216921419141914191419141914191419169214191162114611461146141814181146114611461146141811461402141814021401141814011418141814181674193019462202273127310000000000000000000000000000016891401114614181675196314191419169216921692194816921692169214191419141914191419114714031403169214351418114611461418141914181146114514021146141811461402141814181129167411291418141816741930194622022474274700000000000000000000000000000165714021418169114181402169116911675167516761676194816921692141914191419141914191692141914191419169116911675114611461418169111461146114511451146141814021402114511291129141814021418167419302202218624742747000000000000000000000000000001129140214181419141811461146196419641692169219481948167616921691141916911691141916751691141914191419143514191418114614181419116211461129112911451402140214021401112911291145140114181418193019302202220227470000000000000000000000000000111111291402141814181146141814191675194819641692169219481676167616761675169214191403141914351691141911461418140214021146112911461418141811461145112911461146114514021129112811291401140116741674194622022202273100000000000000000000000000001112112914021146112911131146140316751675169219481692167619481948167616761419169216751147140314191419114611461146114611461418114611461402114511298731129112911291129140214011129112816571657193019302202220224740000000000000000000000000001111112814021145112985611461130140314201420169219481948169216761676167614201676140316761403114714031146140214021130112985711291402114611461145112911298731129112911291129140211291128112814011674194619302202245800000000000000000000000000083811291145112985685614021419167516761420142016761692142014031420142014201403140311471403140314031130113011301130113085785711301146112911291129112987211291129112911121385138511281128112811281674194621852201218400000000000000000000000001111855140111285835831129140314031676167616921692167616761676142014201404140414031403142014031147113185811301130858114611298578571113112911291129112911298571129112911291129138511291128856112811281929192919121384136500000000000000000000000136839112811298395668391130165914031420167616921692169216761676167616761420140314201403140414041404140385885885711308581130857857857112985711291129112911298571129138511291129112811288558558561384167319121912191213670000000000000000000000838855112911295835668401130140414201403142014201692169316931676142016771676142014201403114714041147114711478588581130858113011308581129113011291130112985785785711291129112911291128111285583985511111384192922012201192921840000000000000000000008558561129856566566840138716761420142014201692169216921676167616761677167616761676142014201147114711311131113111471130113085711308588571130113011301129857112985711131129138511291112856855856856839855165722012474245816380000000000000000000081111112811298555665661113140314201420142014201692169319491693194916921693169216761676142014201404140414041147140414201404114711301130113085711301130113011301129112911301130113013861386112883985585611121112111113841929247427312202000000000000000000001928855140187283956658314031420142016921692142016931949222222221949169316931676167616761420142014041404140411471420167616761676140314041131113111301130858113011468571130113011301130140213851112856856111211281385165719292202273124580000000000000000000016568551129856582566856140314031692169216761676169319492222222219491949194914211677167616771420142114201404140414041676142014201420140414031131113011301130113014031130113014021402138614021402138511128391128138413841673193019462475245800000000000000000001365138385511281112855839113014031403169216921676169216932221222222221949194916931693142116771421167716771421140414041421142014201420140414041420140311301130113011301130113011301403140214021403165813851112856112814011384193019301946245824741672000000000000000000111110941128856112911128561403140314191420167616761676169319492222194919491949169316931677142114201676140414201420142014211420142014211404142014201420114711301130114711301402113011471402140314031675165813851112112813851657167419301946220227301383000000000000000000111111111128111211121128112916591403141916761676167614201677194919491949196619491949169316771421142114201420140414201421142014211677167716761676142014041147113111311147114714021130114714031403165916751658140211291128140114011674220219462202273116400000000000000000001095111185585614011658140116591403167616921676167616761677169319491949194922211693169316771677167614211420142016771420142116771676167619481676142014031403114711471147114711471402138614021403165916751658140213851129167414011674220219302458273121850000000000000000001111111083885616571930193016591419167616761693167616921692194916931693194922051949194916771677167716771677167719481677167619491676167616761692142014031404140314031147114714031403113014031403140316751675165813851385167416741930247522022202273124580000000000000000001367111183811121401193019301659141914201676169316931693169319491949194916761949194919491676193316761676194916761948167716761676167616921676194816761676142014041420140311471147140311471403140314031675167516581385138516741930193024742202220227312458000000000000000000138311118381128193019461931167514191420169319491949222222212205222119491949194919491949167619491676140419491676220516761676167616761676169216761692167616751675141914041147140311471147140311471403167516741402140214021946194622022474220222022474218500000000000000000083983883811281930220219461675141914201693222222212221194916921948194822051948194816761676193216761404169219492205167616761692141914191675140214191402141916751403140414031147114711301403114714031675165814021385138519462202220224752202220222022201000000000000000000136882183813842202220322031675141916761693194919491692167514191419169219491948193216761676167616761404167619481948194816761931140316751402140111451146141814021419140314191419140311471403114711471675167414021385138519462203220224742202220222022201000000000000000000082183813852203193019471675141916761692169219481675140214021130140216751676167516751676165916771676167619481932194819321675165914021402140211298561145112911291130140214031147114714031146140316751930165813851385194624751930220222022202220222021111000000000000000000838111116572202220222031675169216921419141911461146873112911298561658165916581675165916591676166016761932138716591931167513851658111283958383985611291129114611291402140314031403114714031675193114021401140116742202192919302202192919292457136700000000000000000083811111929194619301931193116921419114611468738568568391112111213851658165819311659165916761676193216591403165916581385138511125668385665828561112112911291130113011471403140314031403167519311402138514021946220219301929192919291929218500000000000000000008211128167322021930220319311692141914021113111285685583983983911121385138516581386165916761676193214031659165813851112111283910951112111211121385138513851386140211301403140314031403140316751675138513851401194619461930165719291657165719290000000000000000000838111119301930220219471675141914191402165819311931193119311658138583983911121386111316751676167616761676112911291112840839839136916581674193122032203193116751658140316591403141914031403193116751385112813851946220219461656165613841400165600000000000000000001110111119462202220216741675141914031402167522042220247724762204220316741385111211131129166022051949193316601403111211121112839140122032220220422042204220419311931165811301402140316751403141916751658138511281128193022021930138411281384165616560000000000000000001511101384165719302202165816761419140314021931220424762204193122042204220319301385111313861659222122222205167614031386112911121401220319311659165916591675193119311658140213861386165916751675140316751675138513851128167422021930112711111384138419290000000000000000002491136785516731657194616751692141913861675193119311369138613861385111219311930193083813861932222119501949167614031402138511111946138584016581659138611131096191519311658140214021675167516751403167516751113138511291674220216731111855111013831640000000000000000000245910948381657165716741675167616751402165916581112165813861658193116581112138516585651386167622221949220516761387140210958221112839193119311386165916591385111216581675140314031659140314191403167519311113111213851674220216571111839838138319120000000000000000001913838839165716741658167514201419140216588391111565548274838111216571112111229213851676194919491949167613871402111156554913848228212548839138511121386167514031675165914191419140316751675111211121129167419461657111183811118381640000000000000000000138483811111657193016581403169214191402138629227612730116565491385111227611291404196619501933140413871130565293566275291001727454956654916591659165916751675140214031659167511131112112916741930165711111111111111101640000000000000000000838565111116571674165814031419141914028402921095838838565111122031385838111311291403140422221949167614031387114611121112565838165813851111138519141931165883984013861402140211301402140314031675111285611291674192914011111111111111111138300000000000000000013845651384140016571658167514191146138656716581931193119311931193119311931193114021675140314202222195016761403138714031402112910951658193119481948220422042204194814035661113138614021402140314031403167511121112112919301673138411271111111111111656000000000000000000138483811281400193016741675167613868568401948220422042204220422042204220319311385165916601676222219501676140314031131165914028391658222022042220220422202204165916751659138616591675165911301147140314031112856112919301930138411111111111111112185245900000000000000000165611111127165616741658141911471403138614021675194822042204220419311931191416581675167614041420222219501404140314031403140316591659111319311675165916591659140314031403140319481675165914031403140314031403112911121385193016741657138411111111111119292747000000000000000001383855111113841657140214041420167616751403165914031386140213861386138616581932166016761404167722221949140414031403140314031403167514031658165813861403167514201676169216761948167614031403140314031147165913861112140119301930165711281384138411111929274700000000000000000111185511281384165716581403140419651949167616751675140211301386165816581932167716761420140416932494194914041403140314031131140314041404194819321676193219491950167716761676167616761675140214031403140316591402111216572202193016571384111211281400165624580000000000000000138411118551128165714011658140416932222222222222222194916771676167619481949222219491676140414202222247819491404140314031403113114031403140322052222194919501950169316931693167616761403167614191403113014031403165811121657193016571657138413841384140113841929000000000000000011121111111211281657165716581420169319652222222224942494222219662222222219501949194914041404167724942222194914041403140314031404140414041404167719501950195016931677169316771676142016761403167514031403140316591658111216571930165716571401138514011385138419130000000000000000013671112855138514021402140416932222247824952767276722222222195019501949222216771404142022222478222219491676140314031404140414041404140419491693169316931677167716771677142016761659167616751403165914031403165811121657167414011401140114011385112813841640218400000000000000000855566111211291386140419491949247827512767249524942222195019502222222216761403167624942478220519491677140416601387138716591676167719501693195016931677169316931421142016761676167616751659140314031403167511121385167313851385138511281128138511282185000000000000000000839565111211121385140416922222222224942767275124781950195019501950194914031387220524942478194922051693140414031403111413861659166019501950195019501693169316931677142014041404167616751676140314031403167511121385165713851657112813851401138516571657168900000000000000000839549111211121130140416761949195024782495249422221950195016931677138711131113222124942205220522052205165916591387113011138411130193319501950195019501693169316931676140414201676167616591403140314031675111214011401165716571401140113851128165719291673000000000000000001112566111213851402114716771949195022222494222219501693167716771660841840165922052478220522052205220516591659165914031130840840140319491950195016931949194919491677140416601676167516591659140314031675111313851401140116581401138513851385165716571672000000000000000001385840111313851386114716761693194922222478195019491677142016761130567840194819482477220522051949220416591659165916751387823567840194916771949169316932478247716761660140416761675140316591403165916591385140116571401140113851385138513851674192900000000000000000016588401113138613861147167616761677222227501949167614041404140456654914021675165922041932193216591659165916581659165916598405505661403194916761677194924782493167614041403167616761675140314031675165913851401140113851401138516581386140216742458000000000000000000165784013861402112911471404140416772205249416771660140414031130293292140311291113165816591658138611131386138513861386165984056729256716601660167619332477220516761403140316591675167514031403165916591385138513851385138516581402165813861947000000000000000000019308571386140285711471404140416761932220516761404140313875672752921130567292111211131113111211128222928391113136911131113293276111316601404140422051932167614031403165916751675140314031659140313861402138513851112138514021402165822030000000000000000000220311301387113084011471131140314041676167614041403113085727656682384029202745665668381112275102928401387113084027529314031403140416601932140313871131140316751675140316591675140316581402138511281112112914021658140219310000000000000000000220311301387111484011471131113113871404140314031131111484027684011301114276129256654956683811121112838839138613871659113056627584013871403140314031387113111311403167516751403165916591403165914021658138511121386165916591386193100000000000000000002475113016591386111311301131113011311387138713871114841292565140216751659111383913858408408408401385165813861658140314031403138611132752761114113013871130113011301131140316751659140316591659140316581658140216581369138616751659140224750000000000000000000245816761931113013861130113085885885811301130840567213851402140316591659138616581386140316761675165819141402164216591403165916591386111215668581114113011301130138714031675165916591659140314031658167516581658138514021931140316592475000000000000000000082204167511131402113011148578571130111484156729283913861387140314031659193119481675165916591931165916581402140214031403165916591402138683818583857113011301130138714031659165916591659140316591402167516581658138616581659167516752475000000000000000000002203193211131658113011308571114111385756729283914021402140314031676167619481931167514031403165916591675193116751659140316751659165916581129822276857111311131130138714031403165916591403140316591402167516751658138613861403165919312203000000000000000000001674193213861386113011308571114857840550839140316751403140316751676193219311675140314031403140316751675167516751675140314031659167516751402138656683913868571130138714031403165916591403140314031402193116751659164213861403193116762202000000000000000000001674193213871387113011291130112985784029216591931194714031419167616921676193219481676167616601404167616761932165919321675165914031675165813861386138654914031386113014031403140316591675165914031403140219311385165913861386165916751675245800000000000000000000167416591676193211301130113011308578408391675167516751403140316751676193219321932193216761660165916591659165916591659165916591659140213851113111311305661659165914031403140316591659167516591403167514021386138614031675165916751675194821840000000000000000000019301659194822211130113011301130113084011131129112911291402140216591403165916591659165816581643165816581386138613861386138513861386112911125835668408401403167616751675140316591659165916591403193114021931167616761948193116761931220300000000000000000000022031659194819491403113011301130138711131130111356554983983911131385165816581658164213861642138613691112840109683983983956656683983983911301403167616751675165914021659165916591659140316591402220416761932220419481675193224590000000000000000000002186167619481932165911301130138614031403140314021385111283956656783913691386165916591659138616591403165913861659138611131113111213851402138611291675194816761659140314031402140316591659167514031402140219481948194822202204167619481638000000000000000000000109619481403193216591130113014021403193214031403140314031659165916591932220522052477220519482205193219321949193216761676167516591659140313871387138619481949167616591403138614021402140316591675140314021659167619482204220419321948220321840000000000000000000000167514031676165911301129140214031948167616761403138714031659165916751932194822051949194819481948194919481676167516591659165914031403140313871676194919481403165914021386140214031659165916591402140216591676167619322204194819482203000000000000000000000001674165919321675113011131130140316761932193216751403138714021403140316591659193216761660165916591675165916591659165913871387140314031387140316761949167616591403140213861402138616591403165916591402140316761676194819322203220316410000000000000000000000016571403167614031113857113013861675167619321675138711301130138611301129138614021402138613861386138613861386138613861387138713871387138714031676194816751403167514031386138614021659165914021658140211141403193216591675220330030000000000000000000000001384138613871386857111311301403140316751675165914031386113011301130111311121113111311131113111311131113138513861386138613861386138713871387167616761676167616751403138613861403140314031402140214028401130113113871658220221860000000000000000000000001370111211138408571129113011301403140316751675140314031386113011301113111311131113111384011121113111311301386138613861386138613871387140316761676193219481659165914021386138613861403165814021401566840857138522020000000000000000000000000001126838838857111311301130113016591675165914031403140313861386138613861386111311131113111411131113138611301386138611301386113111311403167616761675193216751403138614021402138614021402140213858218391656165722010000000000000000000000000000109413841113857111311301387140316751675165916591403138713861387138716591676167616761932166016591386140313861387113013871387140316751675167616761932165914031386138613861386138614021402112883811281673192924580000000000000000000000000000010961112856111311301386140316591675140316761676165916591659140319321949193319321933193216591659165913871130138714031403167616751675167616751676140313861386138613861386138614021386111211121384192919292185000000000000000000000000000002184111285611131129138614021659140316761676167616761676165916761676194919491677193216761660165914031403140314031659167516761659167516751403167516591403138613861386138613861402138514021402165616571929000000000000000000000000000000011128568561113113011301403167614041676167616761676140414031676194919491932167619321660140316591403166016761659167616751659193216751403140316591386138613861386138613861402140116581385165716571929000000000000000000000000000000011128568561113138613861402140316591676193219321676166013871676193216761676167616761403165914031403167616761659167616591403167516751675140314021386113011301386138613861386138516581401165716571929000000000000000000000000000000013688568391129112913861386165916591676194819481676140311311659194819321932167614031403140314031403167616761675167514031403165916591676165916591402138611301386138511291385140116581384165614011929000000000000000000000000000000013658568391113111314021402140314031676193219481948166016591403167519321676166016601403165914031403167616761676167514031403165916591403140214021386138613861129111311291385165816581384140016572185000000000000000000000000000000008558398401130140216591402140316591932194816761659165914031676165916591659167614031659138614031932167616761675165916591403167514021659140213861386138611291129112913851658165813841384165716890000000000000000000000000000000011118398391129140214031130140214031676194819321675138613861659165916591659193119311403140316761932167616751659167516591659140214021659138611301386138611291385112913851658165811111128165713650000000000000000000000000000000016408558391113138614021386113013861659193219321675165911301386165916591931165916591402140316751676193116591658140216751659140216751658138611301386138511291129111313851658140111271127192900000000000000000000000000000000016578558391112112914021129112911301402167519321659165913861113138616591386165913861658165916751675167516591658140216581402140216581402113013861129111311291112111214021658112813831384218500000000000000000000000000000000024578558398561113138611291129112913861659167516591659164213691386138613861386138613851658167516591659165816591658165814021658138613861386112911131112111211121112140216741657140021850000000000000000000000000000000000011118398561112111311131113111311291402165916421386138613691369111211121113138616581658165816591402165816581658140214021402138511291130112911131112111211121129165916572202218521850000000000000000000000000000000000011118388398391112111211131113111311131386138613851369111311121112840111313691385138513851386140214021658140213861386138613861113112911291112111211121112138516580220124582184000000000000000000000000000000000001110839839839840839111311121112111211131385111311121112111211121095111210961385111213851112136916581658140213861386138511291113138511131112111211121112140219130021840000000000000000000000000000000000001365839838839839840856111285611128561113111211121112839839839111211121112111211121112138514011385164213851385112911131112111285611121112111211291658000000000000000000000000000000000000000008398398388398398398561112111211128391111111183983883883810951095839109510951112138513851129138513851112111211121112111211121112856111213852184000000000000000000000000000000000000000001095839838838839839839856109583910951095839838838838821822838838839839111211121385138513851112111211121112856856111211121112111311280000000000000000000000000000000000000000000839839838839839839839109583983883983883883882156583882182283883911111112111211121112111211128568568568561112111211121128109600000000000000000000000000000000000000000001111839838839839839839839839839839839838838839839822821821838839109511121112111211121112111285685611128561112856111213840000000000000000000000000000000000000000000008398388388398398398398388388388398398388388388218218388388388391095111111111112111111111112111110958391112111311120000000000000000000000000000000000000000000000855839838839839839839838838838822838821565822821822821838838838839839111211121095111110951111840111211121112112800000000000000000000000000000000000000000000008388398398398388398398388388388388228218218218218218218218218388398391111109583983983983911121112111211110000000000000000000000000000000000000000000000001641839839838838839838838822822821821838838838821565821821821838839839839839839109585611121112111100000000000000000000000000000000000000000000000000838839839839839838838838821822838838838838565565821565565838838839839109511118561112111185580000000000000000000000000000000000000000000000000001583983983983983883883883883883883883856556556556582283883883983983911111112111110940000000000000000000000000000000000000000000000000000000163885583983983882283883983883883856554956556583883883983983911111112111121840000000000000000000000000000000000000000000000000000000021841365109483983983983983983983983956554954954956583883883983911121110000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001094111111118551112111111128225495655655668388381111111100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000218402184111185511128398228378388381111013650000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000810961096218421842184000000000000000000000000000000000000000"><br /><br />
    <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>

Chciałem taką dużą wartość przypisać automatycznie, a nie że trzeba importować z pliku test.txt, żadnych sztuczek :) bawię się arduino esp8266 i tylko tak potrafie wysłać dużą wiadomość.

W tym momencie mam dużą zmienną, zapisuje ją do pliku potem importuje do <input type="file"... i tak wysyłam do esp8266 i wszystko działa. Chciałem ominąć zapis do pliku txt i przypisać w inny sposób.

0

Żeby była jasność - kiedy wpisałeś "na sztywno" wartość VALUE to działa - tak? Treść się wysyła i masz to, co chciałeś. Tak?

Zasadniczo widzę 2 opcje:

  1. skorzystanie z pola typu "hidden"
  2. zmiany w DOM - wywalamy tego inputa i tworzymy nowego, który zostanie stworzony z odpowiednią wartością

Odpowiedz proszę na pytanie z początku posta.
Potem spróbuj zmienić typ inputa na hidden - https://stackoverflow.com/questions/1752768/is-there-a-max-size-to-the-length-of-a-hidden-input-in-html. Moim zdaniem, jeśli chcesz użyć pola file do "kombinowania" a nie realnej wysyłki pliku z systemu klienta, to nic się nie stanie, jeśli je wywalimy i skorzystamy z lepszej opcji - czyli tego hidden

0

Tak w tych 2 sposobach powyższych działało, czyli na sztywno, i z importu.

  1. spróbuje tak jak tu napisałeś
  2. tak już robiłem i nie zadziałało, wyskakiwał ten sam error co pisałem wyżej.
0

Biorąc pod uwagę to, co chcesz osiągnąć - skorzystanie z pola typu hidden jest znacznie lepszą opcją. Tylko pamiętaj, żeby formularz wysyłać przez POST a nie GET.

Tutaj masz przykład jak można zmieniać przez JS wartość inputu hidden:
http://jsfiddle.net/maerics/qmT2R/
https://www.w3schools.com/jsref/prop_hidden_value.asp
https://www.sitepoint.com/community/t/changing-value-of-hidden-input-onclick/7636

0

nie działa, już nie wiem jak to można obejść. Jeszczy myślałem o tym że może bym tworzył forma i zapisywał do zmiennej. Czy jest możliwosc dodania zawartosci zmiennej do strony html?

var test = '<form id="myForm" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" id="idImg" name="fileField" value="testtestetestestestetestestestes">


<input type="submit" name="submit" value="Submit">

</form> ';
0

Ale co znaczy "nie działa"? Podałem Ci 3 linki, w jednym z nich masz wprost napisane Set the value property: hiddenObject.value = text, jest tam też podany przykład

document.getElementById("myInput").value = "USA";

oraz dwa działające linki do gotowych mini-skryptów:
https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_hidden_value2
https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_hidden_value3

Napisz proszę, jakie masz błędy, wrzuć też to, co napisałeś. Na 99% zrobiłeś po prostu jakiś błąd, bo jak pisałem powyżej, w odróżnieniu od pola file, w przypadku hidden nie ma blokady modyfikacji treści. Poza tym to, co wkleiłeś w poprzednim poście - input type="file" znowu zawiera pole typu file a nie hidden.

0

działa przypisanie, tylko po wysłaniu do esp8266 nie moge tych danych zobaczyć. Wysyłałem wczoraj input jako text ale nie maxymalnie mogłem wysłać tylko 4000znaków około. a wsumie jest 26730 znaków.

0

Coś mi tu nie pasuje...
O ile może być inaczej prowadzona po stronie serwera obsługa odbierania pól formularzy, a inaczej uploadowanych plików i tutaj miałoby to sens (swoją droga - czy masz możliwość wprowadzenia jakichś zmian "po drugiej stronie", czy masz gotowe rozwiązanie i musisz się do niego dopasować?), to w wypadku przyjęcia pola typu text powinno tez działać analogicznie z polem hiden. Ewentualnie mogą być ustawione jakieś limity po stronie serwera dotyczące wielkości przesyłanych danych (które to limity nie mają zastosowania w przypadku przesyłania plików) - czy masz możliwość sprawdzenia tego/zmiany ustawień? Do poczytania w tym temacie - https://stackoverflow.com/questions/2364840/what-is-the-size-limit-of-a-post-request

0

tak mam gotowe rozwiązanie na esp8266 mam postawiony access point i do niego wysyłam poprzez przeglądarke dane. Limity są takie, że esp8266 się wiesza jak sie wysle za duży plik jako input text, natomiast jeśli wyśle jako plik file wszystko jest ok. Plik dzielony jest na mniejsze dane i wysyłane kilka razy.

[tutaj jest przedstawione w jaki sposób to wysyłam jakby cie to interesowało](https://tttapa.github.io/ESP8266/Chap12%20-%20Uploading%20to%20Server.html

0

Przepraszam za opóźnienie z odpowiedzą, nie będę ściemniać - jakoś mi ten temat wyleciał z głowy, ale mam nadzieję, że jest jeszcze aktualny ;)

Ponieważ wcześniej ustaliliśmy, że wysłanie potrzebnych danych w postaci pola hidden nie przejdzie, więc jedną opcją (bez zmieniania ustawień z "drugiej strony", czyli na serwerze, który odbiera wysyłane dane) jest przesłanie tego, co chcesz jako plik.

Z tego co pisałeś wcześniej zrozumiałem, że możesz wpisać sobie "na sztywno" treść do przesłania jako value pola <input type="file"..." i wtedy Ci to działa, ale niemożliwe jest zmienienie tej wartości z poziomu JS. Podałem kilka postów wyżej, że rozwiązaniem jest modyfikacja DOM, na co odpisałeś że nie umiesz, a jak próbujesz to otrzymujesz błąd.

Przed chwilą przysiadłem i zrobiłem na szybko skrypt w JS, który wykonuje to, o czym pisałem. Niestety - nie można bezpośrednio z poziomu JS modyfikować treści value, ale przecież można to obejść: wywalić istniejącego <input type="file"..., a w jego miejsce wstawić nowego, z potrzebną treścią. Sprawdziłem i u mnie poniższy skrypt działa tak, jak powinien.

Tylko taka mała uwaga odnośnie sprawdzania, co takiego i jak on robi - po pokazaniu źródła strony (Ctrl+U), będziesz widział jedynie to, co zostało przesłane do przeglądarki bezpośrednio podczas ładowania pliku HTML, jakiekolwiek zmiany w DOM nie będą tam widoczne. Żeby zobaczyć aktualny (po uwzględnieniu zmian) stan DOM, musisz albo skorzystać z dodatkowych pluginów, albo narzędzi dla developerów dostarczonych z przeglądarką. W przypadku Firefox'a masz kombinację Ctrl+Shift+C (albo menu -> dla twórców witryn -> inspektor). Po jego odpaleniu, na dole okna z przeglądarką będziesz miał aktualną postać strony. Możesz zobaczyć, że wciśnięcie przycisku "zmien" powoduje zmiany. Testowo wkleiłem też "duży" tekst, który zamieściłeś kilka postów wyżej i on także został popranie wstawiony, więc wydaje mi się, że masz to, co chciałeś :)

Sam skrypt jest napisany szybko i brzydko, jedynie chodziło mi o pokazanie sposobu, jak masz się zabrać za temat. Mimo tego jestem przekonany, że zrozumiesz zasadę i dasz sobie radę przerobić skrypt do swoich potrzeb. W razie jakichkolwiek problemów pisz, postaram się pomóc :)

<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
    </head>
    
    <body>
        <script>
        function zmien() {
            var skasuj = document.querySelector('#plikpole');
            var rodzic = skasuj.parentNode;
            rodzic.removeChild(skasuj);
            
            var tresc = "nowa tresc";
            
            var nowy = document.createElement("input");               
            nowy.setAttribute("type", "file");
            nowy.setAttribute("value", tresc);
            rodzic.appendChild(nowy);
        }
        
    </script>

<input type='submit' value='zmien' onclick="zmien()">

<form id='myForm' method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file"  id="plikpole" name="fileField" value="AAAAAAAAAAAAAA"><br/><br/>
    <input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>        
        
    </body>
</html>
0

ok dzięki za wiadomość sprawdzę to w wolnej chwili:
Znalazłem sposób na rozwiązanie mojego problemu:

  • wysyłanie tego tekstu w jsonie

Twój sposób działa!!!! Sorry że tak długo czekałeś na odpowiedź. Jednak wybrałem sposób z jsonem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1