Nieprawidłowe działanie pętli for

0

Cześć, napisałem funkcję, która ma wyświetlić 35 divów o klasie "litera" w divie "alfabet", jednak coś poszło nie tak i w przeglądarce wyświetla mi się tylko kilkanaście (korzystam z Chrome), w czym może być problem?

function start()
{
    var tresc_diva = "";
     
    for(int=0; i<=34; i++)
    {
        tresc_diva = tresc_diva + '<div class="litera">A</div>';
    }

    document.getElementById("alfabet").innerHTML = tresc_diva;
}
0

Zoabcze w webtoolsach czy html masz faktycznie tylko tyle divów. Może je cos przykrywa. Dodatkowo może wyświetlic w konsoli ta zmienna co przechowuje wszystkie divy.

0
Veox napisał(a):

Zoabcze w webtoolsach czy html masz faktycznie tylko tyle divów. Może je cos przykrywa. Dodatkowo może wyświetlic w konsoli ta zmienna co przechowuje wszystkie divy.

Na stronie również pokazuje mi w divie "alfabet" tylko 11 utworzonych divów

1

A jak zamienisz int=0 na let i = 0 ? Najprawdopodobniej używasz jakiejś globalnej zmiennej i gdzieś używanej w innej pętli. Używaj var lub let wszędzie.

0
Sarrus napisał(a):

A jak zamienisz int=0 na let i = 0 ? Najprawdopodobniej używasz jakiejś globalnej zmiennej i gdzieś używanej w innej pętli. Używaj var lub let wszędzie.

aaaaa..... no tak, głupi błąd i przyzwyczajenie z c++ z deklaracją typu, dzięki wielkie, przeoczyłem to!

0
Sarrus napisał(a):

A jak zamienisz int=0 na let i = 0 ? Najprawdopodobniej używasz jakiejś globalnej zmiennej i gdzieś używanej w innej pętli. Używaj var lub let wszędzie.
i jest zmienną lokalną, dlaczego warto używać let?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1