Pomoc w połączeniu tych 2 skriptów

0
var msg = "";
var rep = "Witam";
 
function Und() {
    var messages = document.querySelectorAll(".msg-body");
    var newest = messages[messages.length-1].innerHTML;
    if(newest == msg) {
        return;
    }
    msg = newest;
    if(msg.includes("Cześć") | msg.includes("Witam") | msg.includes("siema") | msg.includes("elo") | msg.includes("witam")) {
    document.querySelector(".chat-input").value = rep;
    document.querySelector(".chatInputSend").click();
    }
 
}
 
setInterval(Und, 100);
 
var msg = "";
var rep = "narazie";
 
function Und() {
    var messages = document.querySelectorAll(".msg-body");
    var newest = messages[messages.length-1].innerHTML;
    if(newest == msg) {
        return;
    }
    msg = newest;
    if(msg.includes(pa") | msg.includes("papa) | msg.includes("nq") | msg.includes("lece") | msg.includes("naraziee")) {
    document.querySelector(".chat-input").value = rep;
    document.querySelector(".chatInputSend").click();
    }
 
}
 
setInterval(Und, 100);
0

To może tak:

  • opisz, co robią te twoje skrypty (i czy robią to poprawnie),
  • opisz na czym polega problem i co chcesz osiągnąć.
0

służą do odpisywania na czacie na cześć albo jakies podobne odpisuje witam drugi odpisuje na razie rownież działa osobno ale razem już nie, każdy z osobna działa jednak razem wyskauje bład albo nie wczytuje pierwszego i jakby szło to jakoś połaczyć z góry dziękuje

0
Krzak Piłka napisał(a):

jednak razem wyskauje bład

Jaki błąd wyskakuje po podłączeniu obu skryptów?
Przydałby się też kod strony, na którym one pracują.

0

jako takowy bład nie wyskakuje po prostu nie czyta pierwszego skriptu i to nie ma znaczenia ktory jest napisany pierwszy,a kodu strony,wydaje mi sie ze to przez to sa to bardzo podobne skripty i trza by było w jeden je spiąć jakoś

a kodu strony niestety nie wiem jak sprawdzic

0

Masz tu dwa razy zdefiniowaną funkcję Und(), ponowne zadeklarowanie jej nadpisze poprzednią.
Użyj różnych nazw funkcji, albo zintegruj je w jedną.

Którąż to punkcję później cyklicznie wywołujesz 10 razy na sekundę, co pewnie działa, ale nie ma specjalnie sensu. Powiąż ją raczej z onchange na polu, w którym wpisujesz te komunikaty
https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_onchange2
ew. z onkeyup:
https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_onkeyup

Masz dwa zgubione cudzysłowy w linii:

if(msg.includes(pa") | msg.includes("papa) | msg.includes("nq") | msg.includes("lece") | msg.includes("naraziee")) {

Popraw.

Trzeźwy Jeleń napisał(a):

a kodu strony niestety nie wiem jak sprawdzic

Albo daj sobie spokój :)

0

dzieki bardzo sproboje to zrobic pozdrawaim jestes wielki

0

jednak nie dałem rady xd chodzi ogolnie o to zeby ten skrypt działał tak żę jak ktos napisze cześć odpowiadał witam i na odwrót jak lece to odpisywał na razie poprawilem nawaisy lecz nie wiem jak scalic te 2 skrypt w jeden

0

Tak na pierwszy rzut oka to można to zrobić tak:

const whatsTheAnswere = { // obiekt z wiadomościami i odpowiedziami
  pa: "buziaczki",
  nara: "nara",
  siema: "cze",
  elo: "elo"
}

function Und() {
    var messages = document.querySelectorAll(".msg-body");
    var newest = messages[messages.length-1].innerHTML;
    
    const response = whatsTheAnswere[newest] // odpowiedź

    if(response) { // jeśli odpowiedź istnieje to odpowiedz
      document.querySelector(".chat-input").value = response;
      document.querySelector(".chatInputSend").click();
    }
 
}

Jak chcesz konkretniejszej pomocy to wrzuć swój kod na https://jsfiddle.net/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1