Auth0 zwraca niepoprawny access token

0

Witam, piszę aplikację opartą o .net core i angular. Do obsługi logowania korzystam z auth0, jeżeli chodzi o opcje zaloguj/wyloguj wszystko działa jak powinno. Problem pojawia się kiedy próbuje pobierać dane z mojego api wysyłając acces token którzy przechowuje w localstorage. Auth0 zwraca mi do localstorage acces_token oraz id_token, acces token ma postać mniej więcej taką "mZ4km7RaKq__U5cF6kXWvS2NkaFvFIYz" a id token taką

"eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciZCI6IlJEYzJOa1V4UTBWR01qRXpRa0ZFT1VaR1JUazJRelZGUVVVedfsdFSDUSkRNdyJ9.eyJpc3MiOiJodHRwczovL2NvbW1hbmRtYW5hZ2VyLmV1LmF1dGgwLmNvbS8iLCJzdWIGDgddgr45oMHw1YjZkMzc4YjYwZTg0YTBmYmU2OTNlMzEiLCJhdWQiOiJNQ2Vzellxd2RacG4yaFFOZUoyeVNKbk5wMms1Ykg1QSIsImlhdCI6MTUzNDQyNDYxOCwiZXhwIjoxNTM0NDYwNjE4LCJhdF9oYXNoIjoiUnhIamxaazdGb0QzZTlEaUpVNEJ1QSIsIm5vbmNlIjoiSUZ5M212RzZxMnouMXlUemZHTHhDNmJxanFOejRmZEwifQ.Ovf_ExoO3O4eWoXeKbflX937YB0LC6OCERJMizY5tPz9b474e83IRVB8CwHQC5KfAhZw0sU1W8vtAb0uaLkXkJWLgwN8PPuJdMXvQ9HBkXpbF_G8Nz2qS6FrYkkGs109smvjTuztxUJ4HT-Wg7c2wd8br2c4gG1UUHaaCUwVtu1uOEASPcJ_RuyA4kJ9Bx0hk8YSnYTIjzjl8NvTnj-xdW3rHqDrGxHbV7PWbQZDGFDGgfdgdQndwT6MxB7U3dB61m9xOqC1kCV7T1uqdatn_3Uim5hAaSVY_soyhKAhRERattT71n8MRnNNLT-cH2nC42rHge9vA"

Nagłówek ustawiam wg poradnika w ten sposób:

myHeaders.set('Authorization', `Bearer ${localStorage.getItem('access_token')}`)

To samo próbowałem z id_tokenem ale nie działa.
Auth0 udostępnia testowy token, kiedy wpisuje go na sztywno w kodzie, albo po prostu wysyłam requesty za pomocą postman'a albo fiddlera z nim wszytko działa.
Wychodzi na to że problemem jest to że Auth0 zwraca mi zły acces_token albo ja nie robię jeszcze czegoś co powinienem, nie mam zielonego pojęcia.

Jakieś pomysły? Walczę z tym ale jestem w lesie, a to ważna sprawa.

0

Domyślam się że to JWT token, on nie jest poprawny
https://jwt.io/#debugger

0
rubaszny_karp napisał(a):

Domyślam się że to JWT token, on nie jest poprawny
https://jwt.io/#debugger

Wiem, decodowałem wszystkie, wrzuciłem pozmieniane

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1