Nie wyświetlanie się wszystkich funkcji

0

Pojawia się tylko druga funkcja :/ Program na na celu sprawdzić czy imię ma więcej niż 0 i mniej niż 30 znaków, a liczba mieści się w 10-100, dzięki.


```        <html>
    <head>
    <script>

    function getText1(){
          var imie = document.getElementById("imie")
		  var x = imie.value;
		  var l = x.length
          var div = document.getElementById("#contentimie")
		  if(l>=30||l<=0){contentimie.innerHTML = "Zawartosc pola jest nieprawidlowa"}
		  else{contentimie.innerHTML = "Twoje imie to: "+imie.value}
		  }
		  
	function getText2(){
		  var ilosc = document.getElementById("ilosc")
		  var i = ilosc.value
          var div = document.getElementById("#contentilosc")
		  if(i<10||i>100){contentilosc.innerHTML = "Zawartosc pola jest nieprawidlowa"}
		  else{contentilosc.innerHTML = "Twoja ilosc to: "+i.value}
    }

    </script>
    </head>

    <body>
    <p>
    <input type="text" id="imie" value="Imie" />  <br>
	<input type="text" id="ilosc" value="Ilosc" />  <br>
    <input type="button" value="OK" onclick="getText1(); getText2();" />
    </p>
  <div id="contentimie"/> <br>
  
  <div id="contentilosc"/> <br>
    </body>
    </html>
0

getText1; nie jest wywołaniem funkcji (brakuje nawiasów).

0
Patryk27 napisał(a):

getText1; nie jest wywołaniem funkcji (brakuje nawiasów).

Faktycznie, jednak teraz wyświetla się tylko pierwsza funkcja :/

0

Pokaż aktualny kod.
I zmień tytuł wątku na odpowiedni.

0
Patryk27 napisał(a):

Pokaż aktualny kod.
I zmień tytuł wątku na odpowiedni.

Zrobione

0

A gdzie </div> (zamknięcie diva?)

0
jawlo napisał(a):

A gdzie </div> (zamknięcie diva?)

Są zamykane natychmiast (/>)


```  <div id="contentimie"/> <br>
  
  <div id="contentilosc"/> <br>
0

W HTML, w przeciwieństwie do XML, taka składnia nie istnieje - musisz mieć wprost </div>.

0
Patryk27 napisał(a):

W HTML, w przeciwieństwie do XML, taka składnia nie istnieje - musisz mieć wprost </div>.

No to sporo wyjaśnia, jednak liczba pokazuje się jako "undefined" Problem z konwersją ]?

0

Która zmienna przyjmuje wartość undefined?

0
Patryk27 napisał(a):

Która zmienna przyjmuje wartość undefined?

Zmienna 'i' w drugiej funkcji

0

Czy na pewno to właśnie i jest undefined?
Bo masz jeszcze jeden problem tutaj: var div = document.getElementById("#contentilosc") - niepotrzebny #.

0
Patryk27 napisał(a):

Czy na pewno to właśnie i jest undefined?
Bo masz jeszcze jeden problem tutaj: var div = document.getElementById("#contentilosc") - niepotrzebny #.

Po usunięciu # problem nadal występuje

1
<html>
    <head>
    <script>
 
    function getText1(){
		var imie = document.getElementById("imie")
        var x = imie.value;
        var l = x.length
		var div1 = document.getElementById("#contentimie")
        if(l>=30||l<=0){contentimie.innerHTML = "Zawartosc pola jest nieprawidlowa"}
        else{contentimie.innerHTML = "Twoje imie to: "+imie.value}
    }
 
    function getText2(){
	var ilosc = document.getElementById("ilosc")
		var i=Number( ilosc.value )
	    var div2 = document.getElementById("#contentilosc")
        if(i<10||i>100){contentilosc.innerHTML = "Zawartosc pola jest nieprawidlowa"}
        else{contentilosc.innerHTML = "Twoja ilosc to: "+  ilosc.value}
    }
    </script>
    </head>
    <body>
  
    <input type="text" id="imie" value="Imie" />  <br>
    <input type="text" id="ilosc" value="Ilosc" />  <br>
    <input type="button" value="OK" onclick="getText1(); getText2();" />

  	<div id="contentimie"></div> <br>
	<div id="contentilosc"></div> <br>

    </body>
</html>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1