Zwracanie wszystkich pasujących liter z IndexOf

0

Problem solved

1

Zapewne użyć jakiegoś replace na stringu, zamiast indexOf, które z definicji zwraca ci pierwsze wystąpienie.

No i poza tym patrzę na ten kod, ale go nie rozumiem.

rightWord.push(keyword);

jak to działa? Do czego służy zmienna rightWord? Do czego służy choosenWord?

Bo przecież wybierasz z tego literę, a nie słowo.

var choosenWord = word[randNum];

No i weź chociaż poformatuj ten kod jakoś po ludzku, ustaw wcięcia w odpowiednich miejscach, a nie byle jak.

0
LukeJL napisał(a):

Zapewne użyć jakiegoś replace na stringu, zamiast indexOf, które z definicji zwraca ci pierwsze wystąpienie.

No i poza tym patrzę na ten kod, ale go nie rozumiem.

rightWord.push(keyword);

jak to działa? Do czego służy zmienna rightWord? Do czego służy choosenWord?

Bo przecież wybierasz z tego literę, a nie słowo.

var choosenWord = word[randNum];

No i weź chociaż poformatuj ten kod jakoś po ludzku, ustaw wcięcia w odpowiednich miejscach, a nie byle jak.

rightWorld miało wypisywać literki które trafiłeś.
Ogólnie poradziłem sobie w ten sposób:

for (var i=0; i < choosenWord.length; i++){
                        if(choosenWord[i] == keyword){
                            underScore[i] = choosenWord[i]

Co do wcięć- będę na nie zwracał uwagę. Sorki

0

Kup ten kurs https://www.udemy.com/modern-javascript/ . W rozdziale pod tytułem Advanced Objects and Functions masz dokłądnie jak zrobić wisielca. Z całym szacunkiem ale twoja implementacja jest beznadziejna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1