Aplikacja tylko w FW JS

0

Cześć,
Chce zrealizować aplikację w jednym z FW JavaScript w celach edukacyjnych. Aplikacja bazodnowa, bo dane bedę przechowywał,...no własnie gdzie? Jakiej bazy danych uzyć? W przypadku PHP zawsze korzystam z MySql lub Postgresql. Node.js na backendzie ? NoSql? Może jednak MySql, ale tylko z JavaScript na froncie ?
Wszelkie uwagi i porady mile widziane.

2

Mozesz uzyc firebase, do celow edukacyjnych calkiem fajnie sie sprawdza.

1

Użyj czego chcesz. Co to za różnica, czy JSONa (czy tam jeszcze inny twór) będzie Ci zwracał Node.js, Python, Java czy Ruby?
Baza danych? To samo. Znasz PostgreSQL'a to użyj właśnie jego.

Wybór poszczególnych technologii ma sens przy ogromnych aplikacjach, albo po prostu z ustalenia kogoś nad Tobą.

0
sintloer napisał(a):

Użyj czego chcesz. Co to za różnica, czy JSONa (czy tam jeszcze inny twór) będzie Ci zwracał Node.js, Python, Java czy Ruby?
Baza danych? To samo. Znasz PostgreSQL'a to użyj właśnie jego.

Wybór poszczególnych technologii ma sens przy ogromnych aplikacjach, albo po prostu z ustalenia kogoś nad Tobą.

Ok. Nie wiedziaem ze frameworki JS sa takie elastyczne i mozna uzywac dowolnej bazy danych.

0

bo nazwa "framework" jest myląca. W rzeczywistości są to często zwykłe biblioteki do renderowania grafiki/tworzenia interfejsów użytkownika, które załatwiają ci wyświetlanie przycisków na ekranie, wychwytują zdarzenia myszy i są w stanie uaktualnić kontrolki graficzne w momencie, kiedy będziesz chciał uaktualnić je o nowe dane.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1