Wątek przeniesiony 2018-03-13 13:32 z Java przez somekind.

AngulajJS wywołanie zdarzenia

0

Witam
Czy można wywołać zdarzenie zmiany pola input tak aby angular je "kupiło"?
Jest formularz są tam pola do których wpisuje wartości za pomocą jquery ale gdy naciskam wyślij Angular nie widzi w ogóle żadnych zmian tak jakby pola były puste. Czy można wywołać jakoś zdarzenie zmiany change keydown etc dla pola input z poza angulara aby on je kupił?

0

nie mieszaj jquery z angularem, to zawsze się kończy kataklizmem

0
mr_jaro napisał(a):

nie mieszaj jquery z angularem, to zawsze się kończy kataklizmem

Nie mam innego wyboru muszę wypełnić formularz. Zresztą czy użyję jquery czy czystego js jak wywołać zdarzenie?

0

masz wybór wypełnić formularz angularem.

0

Jeżeli prawidłowo zrozumiałem

jQ elem.click();
Na czystym js trzeba zrobić event i wywołać:
var event = new Event('click', {bubbles: true});
elem.dispatchEvent(event);

0

@mr_jaro: jeśli masz jakieś rozwiązanie to je pokaż po co piszesz spam.

0

Przecież jedną z zalet Angulara jest two-way data binding, tzn. zmieniając widok zmienia się i kontroler i na odwrót. Dlaczego chcesz podstawiać dane do inputów za pomocą jQuery? Dyrektywa ng-model powinna załatwić sprawę. sprawdź demo

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1