Wartość z comboboxa do progress baru?

0

Cześć! Proszę Was o pomoc w aplikacji webowej, którą zaczynam tworzyć, ale nie do końca wiem, jak ją zrobić. O to, jak chciałbym, by wyglądało działanie:

https://zapodaj.net/a4f1dfa45dc91.gif.html"]https://zapodaj.net/a4f1dfa45dc91.gif.html

Działanie:

  1. Wybieramy w comboboxie wartość 1-10
  2. Progress bar pobiera wartość z comboboxa i przelicza na %.
  3. Jeśli wykonamy 10 przysiadów, przycisk ZROBIONE - przenosi nas do kolejnego poziomu - np. kolejną stronę PHP, na której poziom 2 wygląda już podobnie.

Póki co, utworzyłem w Bootstrapie formatkę z Comboboxem a pod nim ProgressBar:

	<div class="form-group">
							 <label for="selectbasic">Ile przysiadów już wykonałeś?</label><br /><br />
								  <div class="col-md-2">
									    <select id="selectbasic" name="selectbasic">
									      <option value="1">1</option>
									      <option value="2">2</option>
									      ...
									      <option value="10">10</option>

 <button id="singlebutton" name="singlebutton" class="btn btn-primary">Wykonane</button>

                                        <div id="percentCount" class="percent-count"></div>
					<div class="progress-bar">
							<div class="progress" id="progress"></div>

								</div>



							<script src="script.js"></script>

Oraz progress bar w jquery, który póki co bardziej przypomina LOADING , gdyż ładuje się samodzielnie od 0% do 100% bez zależności z ComboBoxem

Plik: script.js

function progress()
{
	var prg=document.getElementById('progress');
	var percent=document.getElementById('percentCount');
	var counter=5;
	var progress=25;
	var id=setIntetval(frame, 50);


	function frame()
	{	
		if(progress==500 && counter==100)
		{
			clearInterval(id);
		}
		else
		{
			progress+=5;
			counter+=1;
			prg.style.width=progress+'px';
			percent.innerHTML=counter+'%';
		}

	}


}

progress();

Proszę o pomoc, jak mogę uzależnić Comboboxa od Progressbara, gdyż nie mam pojęcia jak to zrobić

0

Najlepiej jakbyś napisał skrypt, który będzie zliczał ile wykonałeś już tych przysiadów, sumował do zmiennej i potem przeliczał procentowo (ilość wykonanych/docelowo) ile % zadania zostało wykonane. Potem ten procent nadajesz na progressbar i w ten sposób wartość paska ulega zwiększeniu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1