Co nie tak z wywołaniem funkcji?

0

Witam.
na pewno to błahy problem, ale dlaczego poniższa funkcja zwyczajnie w świecie nie działa?

<script> function google() { window.open('http://google.pl'); } google(); </script>

Dodam, że wywołanie funkcji metodą onclick działa. Co jest nie tak...
Dzięki :-)

0

Pewnie przeglądarka blokuje Ci tzw. "wyskakujące okienka", bo sam kod jest poprawny.

0
Maciej Cąderek napisał(a):

Pewnie przeglądarka blokuje Ci tzw. "wyskakujące okienka", bo sam kod jest poprawny.

Dzięki, racja, przeglądarka blokuje wyskakujące okno. Nie zauważyłem, sprawdzałem na mobilnej przeglądarce.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1